Головна Новини Світ Беларусь Розгін протестів в Білорусі: одного з демонстрантів ОМОН згвалтував кийком
commentss НОВИНИ Всі новини

Розгін протестів в Білорусі: одного з демонстрантів ОМОН згвалтував кийком

Потерпілий від згвалтування кийком демонстрант розповів про те, що відбулось в жахливих подробицях

17 вересня 2020, 22:36
Поділіться публікацією:

Затриманий під час розгону протестів у Мінську білорус була зґвалтована кийком співробітників ОМОНу після того, як категорично відмовився розблокувати телефон для перевірки особистого листування. Про це повідомляється в доповіді правозахисної організації Human Rights Watch, присвяченому темі тортур і жорстокого поводження силовиків, які вийшли на масові протести в Білорусі.

Розгін протестів в Білорусі: одного з демонстрантів ОМОН згвалтував кийком

Так, за словами чоловіка на ім'я Алесь, який в звичайному житті працює програмістом, годує сім'ю і платить державі податки, його привезли у відділення поліції і, грубо кажучи, почали обшук особистих речей і телефону.

"Омонівці вимагали розблокувати телефон. Я відмовився. Покликали старшого. Він став погрожувати -" кийок в дупу засуну ". Потім розрізав мені шорти і труси ззаду, хрест-навхрест, крикнув своїм, чи є у кого презерватив ... Я лежав на підлозі обличчям вниз, але бачив, як він презерватив натягує на палицю ... і він дав мені палицю в задній прохід ... Витягнув, знову зажадав пароль. Кулаками і ногами бив: по ребрах, по обличчю, в зуби — два передні зуби пошматував ", — поділився страшними спогадами 30-річний хлопець.

При цьому Алесь додав, що після проведених катувань йому не викликали "швидку", не дивлячись на прохання і навіть не показали медикам, які прибули в управління для надання допомоги іншому затриманому з цукровим діабетом. Чоловіка доправили до лікарні з розривом товстої кишки і іншими гематомами через не менше 30 годин, після того, як його оглянув лікар в слідчому ізоляторі Мінська.

У Human Rights Watch відзначили, що Алесь надав медичні документи і фотографії, які підтверджують гематоми м'яких тканин в області мошонки, заднього проходу і лівого ока, черепно-мозкову травму і струс мозку.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що затримані на протестах в Мінську та інших великих містах Білорусі піддаються тортурам і жорстокому поводженню, нерідко відправляють їх на стаціонарне лікування в лікарні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини