Головна Новини Світ Беларусь Санкції підтискають: Білорусь несподівано погодилася на транзит українського зерна
commentss НОВИНИ Всі новини

Санкції підтискають: Білорусь несподівано погодилася на транзит українського зерна

В ООН підтвердили, що Білорусь дала свою згоду на транзит українського зерна без попередніх умов

10 грудня 2022, 09:05 comments1828
Поділіться публікацією:

Білорусь погодилася на транзит українського зерна через свою територію для подальшого експорту із литовських портів. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на заяву спікера генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй Стафена Дюжарріка.

Санкції підтискають: Білорусь несподівано погодилася на транзит українського зерна

Зазначається, що 9 грудня у Нью-Йорку генсек ООН Антоніу Гутерреш ухвалив заступник міністра закордонних справ Білорусі Юрія Амбразевича.

На зустрічі білоруський дипломат поінформував, що його країна "без попередніх умов погодиться на транзит українських зернових".

Амбразевич також повторно озвучив прохання уряду Білорусі мати можливість експортувати власні добрива, які наразі підпадають під санкції Заходу.

Нагадаємо, раніше з'явилась інформація. що Україна безкоштовно відправить зерно голодуючим країнам Таким чином буде врятовано щонайменше 5 мільйонів людей.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США дали згоду Україні на удари дронами по Росії, є лише одна умова – The Times.

Також видання "Коментарі" повідомляло – глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що наша країна поверне всі тимчасово окуповані території: частина з них – дипломатичним шляхом, частина – військовим. На думку президента Володимира Зеленського, є підстави стверджувати, що мирний час для України може настати вже наступного року. Чи згодні із заявами Кулеби та Зеленського? Які території нам, швидше за все, доведеться відвойовувати, а про які – домовлятися? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.

Раніше "Коментарі" писали – загроза нового загострення на Балканах: що відбувається – чому знову простежується рука Кремля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини