Головна Новини Світ Беларусь Ще один "план Б" Путіна: чому Лукашенко заявив про загрозу від Литви
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще один "план Б" Путіна: чому Лукашенко заявив про загрозу від Литви

На думку Мусієнка, такі заяви орієнтовані на партнерів України

30 квітня 2024, 16:35
Поділіться публікацією:

Очільник  Білорусі Олександр Лукашенко своїми висловлюваннями про загрозу зі сторони  НАТО нагнітає ситуацію , щоб  виправдати  Путіна, каже військовий   експерт Олександр Мусієнко.

Ще один "план Б" Путіна: чому Лукашенко заявив про загрозу від Литви

Лукашенко та Путін (фото з відкритих джерел)

"Лукашенко нагнітає ситуацію. Я думаю, він відправляє сигнали від Кремля. Мовляв, давайте домовлятися. Він сказав, що треба домовитися, мовляв, нічия і жодна сторона не перемогла. Якщо ж не хочете – буде сценарій ескалації, ядерна загроза. Він про це постійно говорить", – сказав  експерт під час ефіру телемарафону.

Мусієнко також  продовжив, що його заяви орієнтовано не на Україну, а на наших партнерів  – з Євросоюзу та НАТО. 

"Лукашенко каже, що наче як дрони з Литви летять по Мінську. Це такі сигнали, мовляв, зменшуйте підтримку України, давайте про щось домовлятися. Оскільки РФ може поширити ядерну зброю. Це сценарій такого "плану Б" від Путіна: якщо в Україні щось йде не за планом, треба поширити на Литву і шантажувати Захід", – завершив  аналітик.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Лукашенко готується до війниБілорусь поновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. У тому числі відправлення військових. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у військовій доктрині Білорусі. 

У документі наголошується, що Білорусь розглядає будь-які дії із застосуванням військової сили, спрямовані проти учасників Союзної держави, як зазіхання в цілому і "вживатиме відповідних заходів у відповідь з використанням усіх сил і засобів, які перебувають у її розпорядженні". Крім цього, у документі йдеться, що Білорусь буде готова надати будь-яку допомогу, включаючи військову, країні — члену ОДКБ у разі агресії проти неї.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини