Головна Новини Світ Беларусь Що хоче Путін в Лукашенка, - думка військового експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Що хоче Путін в Лукашенка, - думка військового експерта

У понеділок, 19 грудня планується перший особистий візит керівника Кремля до Білорусі за останні три роки

16 грудня 2022, 21:29
Поділіться публікацією:

Путін буде "ламати" Лукашенка на відкриття другого фронту проти України, або хоча б на "дозвіл" російській армії знову атакувати Україну з білоруської території. Про це в інтерв’ю ТСН сказав військовий експерт Олег Жданов.

Що хоче Путін в Лукашенка, - думка військового експерта

Переговори Путіна і Лукашенка. Фото ілюстративне

Загалом же поїздка Путіна до Білорусі, як каже експерт, має три основні мети:

- участь білоруських військ у війні проти України на боці РФ. Проте, це малоймовірно;

- Путін домагатиметься отримати дозвіл на застосування російських військ із території Білорусі;

- Лукашенко може оголосити про вихід Білорусі з Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ).

"Він якось на останньому саміті ОДКБ пожартував, що "я вийду останнім, а може й першим". Відеокамера була ввімкнена. Це трапилося в кулуарах між засіданнями. І у Путіна аж обличчя змінилося. Для кремлівського вождя було б катастрофою, якщо ОДКБ сьогодні припинить своє існування. Сьогодні він може хоч якось в політичному полі демонструвати, що він має військовий блок колективної безпеки. Але з його розпадом він залишається сам на сам проти всього колективного Заходу. У Лукашенка, на мій погляд, доволі сильна позиція щодо перемовин із Путіним. Подивимося, чи він поступиться. Думаю, що він вистоїть", — вважає Олег Жданов.

Звернув військовий експерт увагу й на те, що з літа не було вильотів ворожих ракет по Україні з території Білорусі. Деякі джерела, за словами Жданова, інформують, що самопроголошений президент Білорусі веде сепаратні переговори із Заходом. Коштом власних гарантій безпеки, він готовий не надавати територію й повітряний простір своєї країни для ударів по Україні. Тому Путіну дуже важливо подолати хоча б це "вето".

На думку військового експерта, РФ не має війська для наступу на Україну з території Білорусі, хоча там є близько 10 тис. російських військових. Триває постійна ротація. Тих, хто уже пройшов навчання, відвозять в Ростовську область і на північ українського Криму, щоб поповнювати втрати в особовому складі того угруповання російських військ, яке перебуває зараз на південному сході України на окупованих територіях.

І, підсумовуючи, цитує Генштаб ЗСУ: "Ми не спостерігаємо формування ударних угруповань для вторгнення в Україну на території Білорусі".

Читайте також на порталі "Коментарі" — на кордоні з Кримом окупанти будують лінію оборони. Армійці РФ продовжують укріплюватися в Херсонській області та Криму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини