Сергій Кривоніс назвав два ймовірні напрями вторгнення армії Білорусі

Кривоніс не виключив, що Путін переконає Лукашенка піти на вторгнення в Україну

Незважаючи на те, що Лукашенко та компанія практично в один голос заявляють про надумані українською стороною загрози та відсутність планів щодо вторгнення в Україну – ракети з боку Білорусі продовжують летіти до України. Та й сама ймовірність повторного вторгнення російських військ з території Білорусі, як і атака військ цієї країни не є перебільшенням. Як передає портал "Коментарі", про це розповів генерал, екс-заступник секретаря РНБО Сергій Кривоніс, пише "РБК-Україна".

Сергій Кривоніс зазначив, що тиск Кремля на Лукашенка та його оточення лише збільшується, причому Росія не лише активно "обробляє режим Лукашенка", а й контролює настрої у білоруській армії.

Генерал вважає, що найімовірнішим сценарієм є те, що війська Білорусі можуть розпочати наступ у двох напрямках. Перший напрямок – волинське. Друге – рівненське. За цими двома напрямками білоруська армія може наступати самостійно, тих підрозділів та частин, які в них є для цього достатньо, але питання в тому, що більшість військових у Білорусі негативно ставляться до такого сценарію і не бажають брати участь у цій агресії проти українського народу.

Кривоніс вважає, що у випадку, якщо від Лукашенка надійде команда розпочати вторгнення, то багато білоруських військових здаватимуться в полон відразу після перетину білорусько-українського кордону.

Читайте на порталі "Коментарі" - у Путіна знову заговорили про Третю світову війну та про пряме протистояння Росії та НАТО. Такий сценарій Кремль відпрацьовує.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Лукашенку прокоментували можливість наступу на Україну.