Головна Новини Світ Беларусь Сергію Тихановському та ще п'ятьом опозиціонерам суд виніс вироки: який строк ув'язнення
commentss НОВИНИ Всі новини

Сергію Тихановському та ще п'ятьом опозиціонерам суд виніс вироки: який строк ув'язнення

Суд в Гомелі засудив Тихановського та ще п'ятьох опозиціонерів до позбавлення волі

14 грудня 2021, 14:37
Поділіться публікацією:

У справі опозиціонера Сергія Тихановського суд поставив крапку — блогеру з Білорусі доведеться відбувати 18 років за гратами в колонії суворого режиму. Про це повідомляє "Белта".

Сергію Тихановському та ще п'ятьом опозиціонерам суд виніс вироки: який строк ув'язнення

Суд у "справі Тихановського", фото правозахисної організації Вясна

Судове засідання відбулося 14 грудня у ізоляторі Гомеля в закритому режимі. Крім Тихановського на лаві підсудних перебували ще п'ять опозиціонерів. Серед них: Артем Саков, оператор Youtube-каналу Тихановського "Країна для життя", Дмитро Попов, модератор соцмереж проекту (вирок — по 16 років обом), автор Youtube-каналу MozgON Володимир Циганович, автор телеграм- каналу "Білорусь головного мозку" Ігор Лосик (по 15 років колонії), білоруський опозиціонер Микола Статкевич (14 років колонії). Усіх опозиціонерів засуджено до відбування покарання в колонії суворого режиму.

Нагадаємо що Сергій Тихановський завів блог "Країна для життя" два роки тому, в 2019 році. На каналі опозиціонера вийшло чимало роликів з критикою чинної влади. В 2020 році Тихановський повідомив, що буде балотуватися на посаду президента Білорусі. Кандидата не зареєстрували. Тоді кандидатом стала його дружина Світлана. Чоловіка затримали в травні 2020 року під час пікету.

За даними білоруської ЦВК, лідером за кількістю голосів став Лукашенко, однак Тихановська відмовилася визнавати результати виборів,  й поїхала з країни.

Після виборів в Білорусі почалися масові протести проти Олександра Лукашенка. Затриманого Тихановського звинуватили в розпалюванні ворожнечі та підбурюванні до масових протестів.

Як повідомляв портал "Коментарі", Білорусь пригрозила Україні локальним конфліктом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини