Головна Новини Світ Беларусь Сили ВПС та військ ППО Білорусі переведені у підвищену бойову готовність: що злякався Лукашенко
commentss НОВИНИ Всі новини

Сили ВПС та військ ППО Білорусі переведені у підвищену бойову готовність: що злякався Лукашенко

Лукашенко заявив про «знищення» над територією Білорусі «українських дронів»

10 серпня 2024, 12:38
Поділіться публікацією:

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що над країною збили "кілька цілей", які залетіли з боку України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба Лукашенка.

Сили ВПС та військ ППО Білорусі переведені у підвищену бойову готовність: що злякався Лукашенко

Олександр Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

"Учора (9 серпня — ред.) о 18 годині 10 хвилин сили ВПС і військ ППО Білорусі були переведені в підвищену бойову готовність. Готовність №1 у нас називається. Збройні Сили України порушили всякі правила поведінки і порушили повітряний простір Республіки Білорусь. На східному напрямку, зовсім поруч від нас у районі Костюковичського району. Тому сили ППО були приведені в повну бойову готовність на перехоплення цілей. Їх було близько десятка", — зазначив Лукашенко.

Він також додав, що у п'ятницю о 19:04 на висоті півтора кілометра силами протиповітряної оборони "було знищено декілька цілей" над територією Білорусі.

"Вночі і зранку відбувається пошук того, що було знищено. Ми підозрюємо, що це ударні безпілотники. Порушивши повітряний простір Білорусі, летіли з України. Над територією Білорусі ми знищили цілі. Інші були передані (у нас єдине ППО з Росією) Російської Федерації ", – висловився Лукашенко.

За його словами, Мінськ довів до Києва інформацію про те, що "без відповіді будь-які провокації не залишаться".

Лукашенко заявив, що у ситуації треба розібратися. Диктатор спробував знову звинуватити Україну у провокаціях, зазначивши, що Київ все ще не готовий до миру та продовжує ескалацію цієї напруженості.

У контексті інциденту білоруський президент згадав атаку ЗСУ на Курську область.

"Два дні тому атака на Курському напрямку, де вони просунулися на кілька десятків кілометрів – 30-35 уже сьогодні. Окопуються там. Ну і ось ця провокація з метою ударів по Російській Федерації. Не хотілося б сьогодні цими питаннями у такому ключі займатися. Але нікуди не дінешся", — зазначив Лукашенко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — до річниці сфальшованих виборів у Лукашенка отримали новий "сюрприз": цього разу від Британії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини