Служби Лукашенка допомагають нелегалам переходити кордон, їх зняла на відео прихована камера

Президент Білорусі провокує міграційну кризу у Європі.

Лояльні до Лукашенка служби продовжують переправляти через білоруський кордон нелегалів, завдяки чому отримують значні доходи. Нещодавно литовські прикордонники змогли зняти, як відбувається увесь процес. Про це повідомляє Держприкордон служба Литви у своїй сторінці на Facebook.

Державна прикордонна служба Литви опублікувала запис на якому білоруські служби допомагають нелегальному перетину кордону з Євросоюзом. На відео зафіксували, як двоє людей руйнують прикордонні огорожі та ведуть мігрантів до Литви. Як повідомляють прикордонники Литви, ці два чоловіки мали зброю та були одягнені у форму.

"Згодом разом із ще трьома особами, які супроводжували нелегалів, вони сіли в мікроавтобус білоруського прикордонника та поїхали вздовж державного кордону", - повідомили литовці.

Раніше повідомлялось, що окрім шантажу Європи це прибутковий бізнес для Лукашенка, адже переправа за одну людину може становити від двох до десяти тисяч доларів.

Сама криза розпочалась у травні 2021 року, коли білоруського опозиціонера та редактора популярного соцмережевого каналу NEXTA Романа Протасевича зняли з літака та арештували. За такі незаконні дії ЄС ухвалив санкції проти Білорусі. В результаті Лукашенко запустив міграційні хвилі до Польщі, Литви та Латвії,

Відео, як лукашенківські спецслужби допомагають перетинати білоруський кордон можна переглянути нижче:

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путін погрожує Лукашенку усуненням від влади або смертю.

Також "Коментарі" писали, що президент Білорусі просить "промити мозок" своїм громадянам.