Головна Новини Світ Беларусь США посилили тиск на Білорусь: які було введено обмеження
commentss НОВИНИ Всі новини

США посилили тиск на Білорусь: які було введено обмеження

Обмеження були введені задля демонстрації незадоволення діями Білорусі

2 грудня 2021, 19:29
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати в четвер, 2 грудня, ввели обмеження на операції щодо випусків білоруського суверенного боргу та розширили санкції проти країни, спрямовані проти 20 фізичних і 12 юридичних осіб, щоб посилити тиск на самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Про це повідомляє Reuters.

США посилили тиск на Білорусь: які було введено обмеження

Олександр Лукашенко - фото з відкритих джерел

У заяві міністерства фінансів США сказано, що каральні заходи були вжиті для того, щоб показати незадоволення уряду Білорусі за сприяння корупції, порушення прав людини та організацію нелегальної міграції з-поміж інших звинувачень.

"Сполучені Штати стоять поряд зі своїми міжнародними партнерами та союзниками, накладаючи обмеження на режим Лукашенка через його жалюгідну поведінку, включаючи контрабанду мігрантів", – йдеться в заяві Андреа Гакі, директора Управління казначейства з контролю за іноземними активами.

Міністерство фінансів випустило директиву, яка обмежує американців у здійсненні операції з новим білоруським суверенним боргом зі строком погашення понад 90 днів, видану в четвер, 2 грудня, або пізніше Міністерством фінансів або Банком розвитку країни.

Вашингтон також ввів санкції проти білоруської державної туристичної компанії, республіканського унітарного підприємства "Центркурорт" і семи представників білоруського уряду через міграційну кризу на кордоні Білорусі та Польщі.

Як повідомляли раніше "Коментарі", невизнаний очільник Білорусі Олександр Лукашенко повідомив, що має підготовлену стратегію реагування для нейтралізації конфліктних ситуацій на кордоні з країнами Польщі, Латвії, Литви та України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини