Головна Новини Світ Беларусь Стало відомо, чому Білорусь, на відміну від країн НАТО, збила російський безпілотник
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому Білорусь, на відміну від країн НАТО, збила російський безпілотник

Білорусь зробила те, що боялися зробити Румунія та Польща, а саме: збила російський шахед у своєму повітряному просторі

29 серпня 2024, 12:48 comments5823
Поділіться публікацією:

Сьогодні вночі в Білорусі ВПС РБ зробили те, що досі не зробили ВПС ні Румунії, ні Польщі, вони збили дрон-камікадзе Shahed-136, каже військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Стало відомо, чому Білорусь, на відміну від країн НАТО, збила російський безпілотник

Шахед

Тобто, наголошує він, російські дрони іранського виробництва, які регулярно залітали в повітряний простір Білорусі, вперше було збито ВПС РБ. За його словами, із цього випадку можна зробити кілька висновків.

Перший — якщо транзитний проліт через територію РБ було узгоджено, то збиття дрона-камікадзе могло бути викликане тим, що сам об'єкт втратив керування і після погодження з "кураторами" було прийнято взаємне рішення про знищення потенційно небезпечного некерованого об'єкта.

Другий, каже Коваленко, керівництво Білорусі не було повідомлено про те, що цієї ночі через повітряний простір пролітатиме дрон-камікадзе Shahed-136 і зробили самовільний крок у питанні нейтралізації об'єкта. При цьому, додає експерт, можливо, були й інші причини, чому Білорусь вирішила збити російський дрон.

"Цікаво, Мінськ викличе російського посла "на килим" у зв'язку з інцидентом? Швидше ні, ніж так, але білоруські пілоти виявилися куди продуктивнішими за НАТОвські колеги, яким то погодні умови заважають, то в кокпіті стегна заважають збивати дрони-камікадзе", — підсумував Коваленко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що моніторинговий ресурс "Білоруський Гаюн" заявив, що під час чергової російської атаки по Україні один із шахедів РФ залетів на територію Білорусі. Як наслідок ВПС РБ підняли в повітря винищувач, який намагався збити російського безпілотника.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини