Головна Новини Світ Беларусь Суд Мінська виніс вирок українцю: що говорять в МЗС
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд Мінська виніс вирок українцю: що говорять в МЗС

Українця засудили до трьох років позбавлення волі

21 вересня 2021, 15:10
Поділіться публікацією:

Українець Михайло Ференц отримав вирок в Білорусі. Чоловіка запроторили за грати на три роки. Таке рішення прийняв суд Заводського району Мінська. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ. 

Суд Мінська виніс вирок українцю: що говорять в МЗС

Михайло Ференц, засуджений в Білорусі, фото Офісу омбудсмена

В матеріалі кримінальної справи йдеться, що українець брав участь в діях, що порушували громадський порядок. Також українця засудили за умисне пошкодження майна.  

За словами уповноваженого Верховної Ради України Людмили Денісової, достатніх належних доказів у суду проти українця не було. Це означає, що такий вирок порушує статтю 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Перебування Михайла в ізоляторі в Білорусі протягом семи місяців має бути враховано в загальний строк, але й тут міжнародне право було порушене.

Відомо, що українець Михайло Ференц не визнав свою вину, чоловік подаватиме апеляцію. Зі свого боку уповноважений та Міністерство закордонних справ вважають, що українця засуджено незаконно й він має бути звільнений.

"Бездоказове звинувачення та неправове засудження громадянина України є черговими проявами антиукраїнських дій Мінська. Справа Михайла Ференця — це черговий приклад білоруського "правосуддя", внаслідок якого за ґратами опинились десятки і сотні місцевих журналістів і правозахисників, громадських активістів, програмістів, студентів та пересічних громадян Білорусі", — йдеться в повідомленні МЗС.

Крім того, відомий білоруський правозахисний центр "Вясна" визнав Михайла політв’язнем.

Українські дипломати будуть захищати інтереси Михайла усіма доступними засобами та закликали владу сусідньої країни припинити репресії проти громадян й звільнити усіх політичних в’язнів.

Портал "Коментарі" повідомляв, що в Білорусі жінку засудили за повідомлення в Twitter про Лукашенка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини