Головна Новини Світ Беларусь Суд у Гаазі закликають видати ордер на арешт найближчого союзника Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд у Гаазі закликають видати ордер на арешт найближчого союзника Путіна

Лукашенка називають причетним до депортації дітей із України

18 липня 2023, 17:35 comments3783
Поділіться публікацією:

Самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка може чекати та ж участь, що і його найближчого союзника – російського диктатора Володимира Путіна. Депутати Європарламенту вважають Лукашенка причетним до депортації дітей із України. Саме тому європарламентарі закликають Міжнародний кримінальний суд розглянути можливість видачі ордера на арешт білоруського диктатора, повідомляється на сайті ЄП.

Суд у Гаазі закликають видати ордер на арешт найближчого союзника Путіна

Путін та Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

Депутати ЄП зазначають, що лукашенківський режим на чолі Білорусі несе відповідальність за шкоду, завдану Україні. Саме тому верхівка Білорусі має відповідати за злочини, скоєні на українській території. Зокрема, депутати говорять про роль лукашенківського режиму у незаконному вивезенні дітей.

У підсумковому звіті євродепутати закликають інституції ЄС, а також країни-члени Союзу вжити конкретних кроків щодо кримінального переслідування, як самого Лукашенка, так і всіх чиновників, які виконували злочинні накази.

Нагадаємо, Білорусь із перших днів повномасштабної вони в Україні надала свою територію для вторгнення в Україну російських військ, а також для завдання ударів по території України. Досі на території Білорусі проходять навчання мобілізовані росіяни, які потім вирушають на війну до України. Також останній тиждень на територію Білорусі заходять колони найманців ПВК "Вагнера".

Читайте також на порталі "Коментарі" — через чотири тижні після заколоту, який закінчився "договорняком", велика колона ПВК "Вагнер" (близько 60 авто, включаючи пікапи, фури, автобуси) прибула до Республіки Білорусь (РБ), повідомляє телеграм-канал "Беларускі Гаюн". Інформацію підтверджує і Держприкордонслужба України. У МВС Білорусі заявили, що розраховують на участь вагнерівців у підготовці спецпідрозділів. Про що говорить передислокація, що відбувається з таким запізненням? Які виклики виникають через масову появу пригожинських найманців на просторах РБ? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини