Головна Новини Світ Беларусь Тепер вся надія на Путіна: Лукашенко зізнався, що без кредиту РФ Білорусь не витягне
commentss НОВИНИ Всі новини

Тепер вся надія на Путіна: Лукашенко зізнався, що без кредиту РФ Білорусь не витягне

Білорусь попросила Росію надати новий кредит на боротьбу з пандемією коронавірусної інфекції через Євразійський банк розвитку

9 серпня 2021, 22:47
Поділіться публікацією:

Білорусь має потребу в новому кредиті від Росії для боротьби з коронавірусом через Євразійський Банк Розвитку. Як інформує видання "Коментарі", про це заявив самопроголошений президент Білорусії Лукашенко під час сьогоднішнього спілкування з представниками ЗМІ, якого цитує російський РБК.

Тепер вся надія на Путіна: Лукашенко зізнався, що без кредиту РФ Білорусь не витягне

Лукашенко и Путін. Фото: kommersant.ru

Лукашенко пояснив, вся проблема в тому, що МВФ відмовив Мінську в подальшій співпраці і питання точно тепер не буде вирішене, адже на діалог не налаштовані жодна зі сторін. США і Європа тільки підсилюють санкційний тиск, про допомогу годі й казати. Отже, Захід відмовився надати кошти на боротьбу з коронавірусом. Лукашенко зазначив, що був би дуже вдячний, якби Москва погодилася допомогти Мінську додатково через Євразійський банк. При цьому "Батька" підкреслив, що мова йде виключно про фінанси, які потрібні на боротьбу з пандемією.

За словами Лукашенка, спочатку кредитори МВФ були готові виділити під мільярд доларів, але в зв'язку з тим, що деякі білоруські опозиціонери підняли крик і всюди, де тільки можна, на різних міжнародних майданчиках, почали розповідати про те, що неправильно давати режиму гроші, тому транш застопорився.

"Тому ми вдячні були б — я Путіну сказав — якби через Євразійський банк [виділити гроші]", — прокоментував Олександр Лукашенко своє прохання, яке раніше озвучив в особистій розмові з Путіним.

Читайте також — видання "Коментарі" сьогодні повідомляло про те, як у Володимира Зеленського відповіли на сьогоднішнє звинувачення Олександра Лукашенка в підготовці бойовиків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини