Головна Новини Світ Беларусь Тисячі найманців ПВК "Вагнер" продовжують прибувати до Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Тисячі найманців ПВК "Вагнер" продовжують прибувати до Білорусі

Минулого тижня повідомляли про присутність щонайменше 2000 "вагнерівців", проте станом на понеділок, 24 липня, цифра дуже відрізняється.

24 липня 2023, 17:25
Поділіться публікацією:

До Білорусі продовжують прибувати колони з найманцями ПВК "Вагнер". Стало відомо, що тисячі нових бойовиків прибули до країни. Нові дані у порівнянні з даними Моніторингової групи "Беларускі Гаюн" станом на 18 липня, дуже відрізняються.

Тисячі найманців ПВК "Вагнер" продовжують прибувати до Білорусі

Вагнерівці прибувають до Білорусі (фото із відкритих джерел)

Згідно з оцінкою Гаюн, кількість найманців станом на 24 липня вже становить 3450-3650 осіб, а раніше фахівці моніторингової групи повідомляли про присутність 2000-2500 найманців.

У повідомленні йдеться, що 23 липня зафіксували прибуття останньої колони ПВК "Вагнер". Загалом з 11 липня з Росії прибули мінімум 10 організованих колон. У кожній з них налічували по 670-700 одиниць автомобільної техніки. 

Мова йде про пікапи УАЗ Патріот, Mitsubishi L200, КамАЗи, Урали, автобуси з фурами, які перевезли особовий склад, будівельну/інженерну техніку. 

"За нашими оцінками, кількість найманців у Білорусі вже становить 3450-3650 осіб. Всі колони прямували і прибули в Наметовий табір в д."Цель" під Осиповичами. Оцінка спирається на чисельність техніки, яка прибула в Білорусь і прибуття якої було підтверджено", — повідомляють Гаюн.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чи представляє Вагнер у Білорусі загрозу для України чи ПольщіПрезидент РФ Володимир Путін і самопроголошений глава Білорусі Олександр Лукашенко посилили інформаційні операції щодо Заходу, говорячи, що контрнаступ України нібито провалився, та заявляючи, що "ПВК Вагнер" нібито становить загрозу для Польщі. В ISW зазначають, високопоставлені західні і українські лідери та ISW продовжують вважати, що ще занадто рано давати оцінку українському контрнаступу, оскільки Україна все ще має значні незадіяні підготовлені сили і зберігає здатність розпочати вирішальні операції в будь-який час і в будь-якому місці за власним вибором.

 
 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини