Головна Новини Світ Беларусь У Білорусі людям почали масово роздавати повістки: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білорусі людям почали масово роздавати повістки: подробиці

У білоруських містах Мінськ та Бобруйськ місцеві жителі почали масово отримувати повістки

29 вересня 2022, 16:28 comments1567
Поділіться публікацією:

У Білорусі громадяни почали отримувати повістки до військкоматів. Так, жителі Мінська та Бобруйська вже отримали документи на руки. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на інформацію "Белсат".

У Білорусі людям почали масово роздавати повістки: подробиці

У Білорусі люди почали отримувати повістки (фото з відкритих джерел)

У повідомленні білоруського видання йдеться, що  місті  Бобруйську у людей вимагають прийти до військкомату, щоб отримати "вручення мобілізаційного розпорядження". А на місцевих підприємствах, у тих, хто підлягає мобілізації, перевіряють прописку, фактичне місце проживання, номери мобільних, домашніх телефонів.

 Водночас місцева влада Могилевської область, до якої відноситься Бобруйськ, повідомляє, що це — не мобілізація.

"Це — рутинна повсякденна, щорічна робота чиновників військового комісаріату. Ні про яку мобілізацію — часткову чи повну — не йдеться. На сьогодні необхідності у проведенні мобілізаційних заходів у республіці немає", — сказав військовий комісар Могилевської області Олександр Хорошкін.

У Білорусі людям почали масово роздавати повістки: подробиці - фото 2

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що з Білорусі надходять небезпечні сигнали. Знову неспокійно на білоруському напрямку. Несподіваний візит Лукашенка до Путіна після оголошення РФ про мобілізацію, повідомлення про те, що в РБ ведуться активні роботи до прийому десятків тисяч російських солдатів. Секретар РНБО Олексій Данілов попередив, що Україна відповість Білорусі у разі нових атак із її території. Політолог, професор кафедри міжнародних відносин НАУ Максим Ялі впевнений, що ризики повторного вторгнення з території Білорусі після рішення Путіна оголосити мобілізацію, зростають. За його словами, навіть для досягнення мінімальних цілей (окупація та анексія Донецької та Луганської областей, частини інших регіонів), не кажучи вже про перемогу у війні – Кремль явно вважає вигіднішим спробувати захопити Київ.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Лука Белорусович Говнюкшенко.

29 вересня 2022, 16:42

Людоники,не лякайтесь,то я просто не всю задницу вылезал у коротышки московитой,почекаю поки він не дасть відмашки.


Новини