Головна Новини Світ Беларусь У Білорусі масово позбавляють акредитації журналістів з іноземних ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білорусі масово позбавляють акредитації журналістів з іноземних ЗМІ

Журналістів депортують із Білорусі

29 серпня 2020, 14:11
Поділіться публікацією:

Білоруська міжвідомча комісія з безпеки в інформаційній сфері масово позбавляє акредитації МЗС співробітників іноземних засобів масової інформації. Про це пише "Європейська правда" з посиланням на дані білоруських ЗМІ.

У Білорусі масово позбавляють акредитації журналістів з іноземних ЗМІ

Відомо, що акредитації вже позбавили журналістів знімальної групи німецького телеканалу ARD. Російських представників знімальної групи мають депортувати з країни, а стосовно білоруського громадянина склали протокол за "участь у масовій акції". Крім того, акредитації втратили журналісти BBC, Reuters, AFP і "Радіо Свобода", а також співробітники Associated Press, RFI і програми "Настоящее время".

Раніше "Коментарі" писали, що в столиці Білорусі, в Мінську, на площі Свободи затримали близько двох десятків журналістів. У МВС країни заявили, що їх не затримали, а доставили в Жовтневе РУВС міста Мінська для перевірки документів. За даними видання TUT.by, журналістів посадили в мікроавтобус і відвезли в невідомому напрямку. У пресслужбі МВС Білорусі заявили, що журналістів затримали нібито для перевірки документів. Журналістів зареєстрованих ЗМІ, а також іноземних журналістів, акредитованих при Міністерстві закордонних справ повинні відпустити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини