Головна Новини Світ Беларусь У Білорусі силовики взялися за українців: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білорусі силовики взялися за українців: що сталося

Білоруські спецслужби посилили тиск на українських громадян

7 лютого 2024, 19:50
Поділіться публікацією:

У Республіці Білорусь, яку фактично окупувала Росія, співробітники Комітету державної безпеки почали проводити фільтраційні дії щодо громадян України.

У Білорусі силовики взялися за українців: що сталося

У Білорусі переслідують українців. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє Центр національного спротиву, у січні почастішали випадки виклику українців на допити та обшуки в їхніх помешканнях.

За інформацією Центру спротиву, білоруські спецслужби шукають серед українців інформаторів, а також планують завербувати їх для роботи на КДБ.

Зазначається, що відповідні дії вкотре вказують на співучасть Мінського режиму у війні Росії проти України.

Центр національного спротиву закликав підпілля у Білорусі продовжувати надавати інформацію про ситуацію у ворожій країні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що американський президент Джо Байден назвав Дональда Трампа головним ініціатором, який блокує затвердження Конгресом США нової макрофінансової допомоги Україні. Під час звернення до Конгресу США Байден заявив, що конгресмени досягли двопартійної домовленості щодо голосування за законопроєкт, який містить "найсправедливішу, найгуманнішу реформу міграційної системи та найжорсткіші заходи із захисту кордону", однак не можуть ухвалити його через Трампа.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що весною Росія планує розпочати новий наступ. Наразі РФ проводить операції, які є тактичною підготовкою до початку такого наступу, переконаний колишній керівник Генерального штабу Збройних сил Чехії Іржі Шедіві. За словами екс-глави Генштабу Чехії, для весняного наступу росіяни підготували до 60 тисяч військових і техніку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини