Головна Новини Світ Беларусь У Білорусі сотні людей об'єдналися в «Ланцюг покаяння»
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білорусі сотні людей об'єдналися в «Ланцюг покаяння»

Ланцюг з людей розтягнувся на кілька кілометрів

21 серпня 2020, 21:48
Поділіться публікацією:

Неподалік ізолятора тимчасового утримання в столиці Білорусі більше сотні людей об'єдналися в "Ланцюг покаяння". Про це повідомляє УНН з посиланням на Telegram-канал TUT.BY.

У Білорусі сотні людей об'єдналися  в «Ланцюг покаяння»

Фото: Сергій Гриць

"Активісти шикуються в ланцюг від урочища Куропати на північно-східному кордоні, де були знайдені масові поховання розстріляних в кінці 1930 — початку 1940-х років. Ланцюг йде через місто до Центру ізоляції правопорушників на вулиці Окрестіна", — говориться в повідомленні.

Також стало відомо, що біля стін ізолятора стоять не тільки ті, хто прийшов за речами, а також волонтери, психологи і ті, хто продовжує надавати допомогу колишнім затриманим під час мирних протестів. Волонтери кажуть, що територія біля стін Окрестина повинна залишитися вільною, оскільки ланцюг може перешкодити тим, хто ще в неволі.

У свою чергу, органи внутрішніх справ Білорусі по всій країні перевіряють інформацію про сотні зниклих людей. За підсумками перевірок стало відомо, що не всі пропажі пов'язані з масовими протестами в країні. Деякі громадяни відбувають покарання у вигляді адміністративного арешту за протиправні дії, значна частина зниклих поїхала на заробітки або на відпочинок за кордон, не попередивши про це. Більшість оголошених в розшук затримувалися правоохоронцями, але на момент перевірки були звільнені і чимало здивовані, що хтось розмістив їх дані в загальному доступі.

Раніше "Коментарі" писали , що скупчення техніки на україно-білоруському кордоні не спостерігається.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини