Головна Новини Світ Беларусь У Білорусі відреагували на пропозицію Зеленського щодо спостерігачів на кордоні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білорусі відреагували на пропозицію Зеленського щодо спостерігачів на кордоні

12 жовтня 2022, 21:05 comments2987
Поділіться публікацією:

В Білорусі нібито нічого не мають проти розміщення спостерігачів на українсько-білоруському кордоні. Але офіційний Мінськ  категорично проти призначення спостерігачами іноземних військових. Таку заяву зробив державний секретар Ради безпеки Білорусі Олександр Вольфович, пише "Білорусь сьогодні".

У Білорусі відреагували на пропозицію Зеленського щодо спостерігачів на кордоні

Олександр Вольфович (фото з відкритих джерел)

"Нам цей контингент абсолютно не заважає, але він нам і не потрібен. Нам нема чого контролювати і нема чого ховати. Якщо Зеленському цей контингент потрібен на кордоні, то нехай він запрошує", — заявив державний секретар Ради безпеки Білорусі Олександр Вольфович.

Окрім цього, чиновник заявив, що білоруські безпілотники не порушують українського кордону. Але Білорусь нібито регулярно реєструє порушення українськими дронами їх кордону.

 Також Вольфович наголосив, що Білорусь вважає абсолютно неприйнятним те, що спостерігачами будуть іноземні військові.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у МВС розповіли, яку відповідь готує Україна у разі повторного вторгнення з Білорусі. У разі вторгнення з півночі противник отримає відсіч безпосередньо на кордоні. До того ж, абсолютно весь периметр кордону з Білоруссю дуже щільно замінований, що стане неприємним "сюрпризом" для непрошених гостей.  Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ України Ігор Бондаренко. Ігор Бондаренко пояснив, що сьогодні Україна змушена оборонятися і з боку Білорусі, бо ворог використовує територію цієї країни. Вже були прецеденти, коли Росія використовувала територію та інфраструктуру Білорусі для вторгнення в Україну і зараз активно використовує цю країну для обстрілу українських міст.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини