Головна Новини Світ Беларусь У Білорусі винайшли власну вакцину від коронавірусу: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білорусі винайшли власну вакцину від коронавірусу: деталі

При цьому білоруси не збираються відмовлятися від російського чи китайського препаратів, заявив Лукашенко

7 травня 2021, 14:17
Поділіться публікацією:

Боротьбу з коронавірусною пандемією в усіх країнах організовують по-різному. Хтось — шляхом вакцинації, інші — посилюючи жорсткі карантинні обмеження. Дехто ж кидає всі сили на виготовлення власних препаратів, які допоможуть перемогти COVID-19.

У Білорусі винайшли власну вакцину від коронавірусу: деталі

Лукашенко заявив, що Білорусь виготовила власну вакцину від коронавірусу. Фото з відкритих джерел

За інформацією новинного агентства БЕЛТА, чергову протиковідну вакцину винайшли білоруські вчені.

За словами самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, розробку препарату закінчили 6 травня. При цьому підкреслюється, що вакцина має деякі відмінності від тих, які вже використовуються в Білорусі, — як китайського виробництва, так і російського.

Лукашенко заявляє, що виготовлений у Білорусі препарат є "живим". При цьому політик не уточнює, що саме мається на увазі під таким визначенням для протиковідної вакцини.

Однак, на думку Олександра Лукашенка, у країні поки не будуть ставити виробництво цього препарату на "конвеєр". Судячи з усього, білоруську вакцину продовжать вдосконалювати, пристосовуючи її до нових мутованих штамів COVID-19.

Самопроголошений президент РБ підкреслив, що вакцини, які нині використовуються в Білорусі, демонструють чудовий ступінь захисту. При цьому політик вважає, що це — не показник для боротьби із коронавірусом у майбутньому.

Подальші ж дослідження синтезованого білоруського препарату Лукашенко вважає хорошим варіантом для протистояння хворобі.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як складається ситуація із розробкою власних препаратів від коронавірусу в Україні. З якими складнощами стикаються вітчизняні розробники вакцини, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, коли вакциновані українці зможуть офіційно отримати друге щеплення необхідним препаратом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини