Головна Новини Світ Беларусь У Білорусії піймали на хабарі сім топ-менеджерів МТЗ та БЕЛАЗу
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білорусії піймали на хабарі сім топ-менеджерів МТЗ та БЕЛАЗу

Було відслідковано чимало фактів отримання незаконної грошової винагороди

11 листопада 2021, 22:45
Поділіться публікацією:

Білоруські правоохоронці заарештували сімох  провідних менеджерів місцевих машинобудівних підприємств -  Білоруського автозаводу  та Мінського тракторного заводу. Про це повідомляє  прес-служба МВС Білорусії, пише "Інтерфакс".

У Білорусії піймали на хабарі сім топ-менеджерів МТЗ та БЕЛАЗу

Керівників взяли під варту (фото із відкритих джерел)

За оприлюдненою інформацією білоруського правоохоронного відомства, було відслідковано чимало фактів  отримання незаконної грошової винагороди, що передавали як готівковими коштами, так і нерухомістю за можливість отримати тендери для постачання сучасного обладнання та своєчасну проплату  товарів. Хабарі приховували під оформлені фіктивні договори позики та придбання нерухомості.

Семеро учасників злочинної схеми були затримані. Білоруські міліціонери вилучили 100 тисяч доларів готівкою.

 Слідчий комітет країни відкрив  кримінальні справи за фактом хабарництва у особливо великому розмірі. Всіх учасників взято під варту.

Довідково: "БЕЛАЗ" є одним з найбільших світових виробників кар'єрних самоскидів великої та особливо великої вантажопідйомності (від 55 до 450 тонн), а також іншого важкого транспортного обладнання, що застосовується у гірничодобувній та будівельній галузях промисловості. На  підприємство припадає близько 30% світового ринку кар'єрних самоскидів. ВАТ "БЕЛАЗ" є керуючою компанією "Белазхолдингу".

З 21 червня 2021 року на підприємство поширюються санкції Євросоюзу.

Мінський тракторний завод є одним із найбільших у СНД виробників тракторів та сільськогосподарської техніки. Підприємство почало працювати у 1946 році, акціоноване  у 2013 році. У серпні 2014 року створено "МТЗ-Холдинг", до якого крім МТЗ (керівна компанія) входять ще 9 підприємств. Основним ринком збуту для МТЗ є РФ, на  другому місці — Казахстан,  на третьому — Україна.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували у Білорусі голодним мігрантам силовики кидали їжу.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини