Головна Новини Світ Беларусь Україна звернулася до Білорусі з проханням: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна звернулася до Білорусі з проханням: про що йдеться

Київ закликав Мінськ не нагнітати антиукраїнські настрої

13 серпня 2024, 15:47 comments11113
Поділіться публікацією:

Офіційний Київ закликає Білорусь не нагнітати ситуацію у двосторонніх відносинах. Як передає портал "Коментарі", так речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий прокоментував погрози білорусів закрити українське посольство в Мінську.

Україна звернулася до Білорусі з проханням: про що йдеться

Україна та Білорусь. Фото з відкритих джерел

"Ми бачили ці заяви, ретельно їх вивчили, аналізуємо їх. Не бачимо особливої доцільності, якщо чесно, реагувати на них, бо білоруська сторона відома багатьма заявами, на які не варто реагувати. Скажу лише, що створення "уявних загроз" з боку Україна, хоч би якою інтенсивною вона була, не робить ці загрози більш реальними, тому ми закликаємо не нагнітати ці антиукраїнські настрої і не створювати цього враження якихось уявних загроз, яких немає", — заявив Тихий.

Спікер додав, що МЗС України і надалі відслідковуватиме дії та заяви Білорусі, а також відповідним чином на них реагуватиме.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна ніколи не уподібнювалася до Росії. Не прагне й зараз захоплювати чужі території. Українська сторона не зацікавлена у тому, щоб забирати території Курської області. Таку заяву на прес-конференції зробив речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий.

Представник зовнішньополітичного відомства нагадав, що з території Курської області на Сумську область було завдано понад 2000 ударів із початку літа.

"На жаль, Україна не може завдавати ударів наявної далекобійної зброї, щоб захиститися від цього терору, поки немає цих рішень, на яких ми наполягаємо, тому є потреба за допомогою Збройних сил звільняти ці прикордонні території від російського військового контингенту, який завдає по Україні ударів ", — заявив Тихий.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини