Головна Новини Світ Беларусь В Брест прибули нові російські бронетранспортери: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

В Брест прибули нові російські бронетранспортери: подробиці

Ешелон із 34 одиницями техніки сьогодні вдень прямував у бік Бреста

5 січня 2023, 19:00
Поділіться публікацією:

Армія сусідньої Білорусі отримала для власного озброєння  нові  бронетранспортери БТР-82А  з Російської Федерації.

В Брест  прибули нові  російські бронетранспортери:  подробиці

Білоруська армія отримала нові російські бронетранспортери. Фото: facebook.com/mod.mil.rus

Про це інформує "Беларускі Гаюн".

За їх інформацією, на білоруську територію прибула партія  БТР-80К. Це — командирський варіант БТР-80, зі збереженим озброєнням, забезпеченням додатковим зв'язковим та штабним обладнанням, ще прибули   броньовані медичні БММ,  ремонтно-евакуаційні машини БРЕМ-К, що модифіковані на базі БТР-80.

"За нашою інформацією, ешелон із 34 одиницями техніки (що відповідає батальйонному комплекту) сьогодні вдень прямував у бік Бреста. Це дозволяє припустити, що нові БТР-82А надійдуть на озброєння 38 десантно-штурмової бригади", — уточнює Гаюн .

Важливо, що  ще  в 2019 році один з білоруських батальйонів, це -  38 ОДШБР, озброїли БТР-70МБ1,  така білоруська модернізація БТР-70.  Ще військові Білорусі з цієї бригади  експлуатують БТР-80.

Гаюн також уточнює, що наразі це — третє постачання  батальйонного комплекту БТР-82А  для військових Збройних сил Білорусі.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що В Білорусі затримали священника. Той молився за українських захисників.Білоруська активістка Ольга Бондарєва, яка підтримує режим Лукашенка дала скаргу в слідчі органи на священника Діонісія Коростелева. Причиною такого рішення стало те, що священник молився за українських військових. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на білоруський Telegram канал "Хрысціянская візія: НЕ ВАЙНЕ!".Як повідомляють білоруські християни священник Діонісій Коростелев під час новорічної молитви прочитав записку про здоров’я "воїнів та захисників України".


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/Hajun_BY/6119

Новини