Головна Новини Світ Беларусь В Білорусі затримали священника. Той молився за українських захисників
commentss НОВИНИ Всі новини

В Білорусі затримали священника. Той молився за українських захисників

У Білорусі затримали священника, який молився за українських воїнів та захисників. Релігійний лідер Білорусі відлучив священника від проведення служб.

5 січня 2023, 17:59
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Білоруська активістка Ольга Бондарєва, яка підтримує режим Лукашенка дала скаргу в слідчі органи на священника Діонісія Коростелева. Причиною такого рішення стало те, що священник молився за українських військових. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на білоруський Telegram канал "Хрысціянская візія: НЕ ВАЙНЕ!".

В Білорусі затримали священника. Той молився за українських захисників

В Білорусі затримали священника, який молився за воїнів України. Фото з відкритих джерел

Як повідомляють білоруські християни священник Діонісій Коростелев під час новорічної молитви прочитав записку про здоров’я "воїнів та захисників України". На такі дії відреагувала неназвана парафіянка церкви, яка звернулась до пролукашенківської активістки Ольга Бондарєвої. Та, своєю чергою зробила необхідний запит до слідчих органів Білорусі.

Білоруські силовики повідомляють, що священник нібито має татуювання націоналістичного характеру, поширював заборонений в Білорусі біло-червоно-білий прапор, який використовує опозиція, а також грав у відеоігри з дивним прізвиськом.

Окрім білоруських силовиків на дії Діонісія Коростелева відреагував і Митрополит Мінська Веніамін, який засудив дії священника. Головний архієрей Білорусі відсторонив священника від служби поки той не здійснить покаянь. На думку Митрополит Веніаміна, молитви за українських захисників можуть спокушати вірян.

Цікаво, що попри такі заяви білоруського релігійно лідера в одному з найбільших соборів Мінська не тільки моляться за російських військових, а й відкрито збирають їм на допомогу.

В Білорусі затримали священника. Той молився за українських захисників - фото 2

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що  російський релігійний діяч закликав організувати різдвяне перемир'я.

Також "Коментарі" писали про Ердогана, який порадив Путіну перестати стріляти в односторонньому порядку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини