Головна Новини Світ Беларусь В Білорусі заявили, що військові навчання поки що не завершуватимуть: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

В Білорусі заявили, що військові навчання поки що не завершуватимуть: яка причина

Росія та Білорусь продовжать спільні військові навчання

20 лютого 2022, 14:30
Поділіться публікацією:

Спільне навчання між російськими та білоруськими військами під назвою "Союзна рішучість-2022" поки що подовжать на невизначений строк. Про це повідомив в Telegram міністр оборони Білорусі Віктор Хренін.

В Білорусі заявили, що військові навчання поки що не завершуватимуть: яка причина

Фото ілюстративне / Pixabay

За його словами, з огляду на обстріли на сході України та "нарощування військової активності" біля кордонів Білорусі глави держав-учасниць у навчаннях вирішили провести ще кілька перевірок військ, тобто відтермінувати завершення військових навчань на полігонах нашого північного сусіда. Строки завершення цих необхідних перевірок боєздатності військ не називаються.

Як сказав Хренін, продовжаться відпрацювання більш детально етапів оборони територій союзників. На думку головнокомандувачів, саме цим операціям слід приділяти наразі більшу увагу. Під час навчань союзні війська відпрацьовуватимуть реагування на ймовірні зовнішні загрози. Попередньою датою завершення спільних військових навчань Білорусі та Росії мало стати 20 лютого.

Як повідомляв портал "Коментарі", мешканців ОРДЛО попередили про запис їх телефонних розмов та фіксацію дій в соцмережах, Також чоловіків з ОРДЛО змушують мобілізуватися. Про це стало відомо омбудсмену з прав людини Людмилі Денісовій й вона звернулася із закликом до європейської спільноти, вказуючи на численні порушення прав громадян на тимчасово окупованих територіях.

Також ми писали, що чоловіки з Донецька та населених пунктів, підконтрольних бойовикам та збройним формуванням "ЛДНР" отримують погрози за відмову від служби в незаконних військових формуваннях. Днями людям розіслали повістки з викликами до військкоматів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: t.me/modmilby/11729
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини