Головна Новини Світ Беларусь В ООН прийняли резолюцію по Білорусі: відомі деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН прийняли резолюцію по Білорусі: відомі деталі

Прийняти позначений документ запропонували представники Німеччини від імені країн Євросоюзу

18 вересня 2020, 20:27
Поділіться публікацією:

Члени Організації об'єднаних націй підписали резолюцію щодо Білорусі. Про це повідомляється на сайті Організації сьогодні, 18 вересня.

В ООН прийняли резолюцію по Білорусі: відомі деталі

Фото: novorossia.su

Прийняти позначений документ запропонували представники Німеччини від імені країн Євросоюзу. Таким чином Рада ООН закликає владу Білорусі почати діалог з представниками опозиції.

"Припинити репресії проти білоруських громадян і негайно звільнити всіх, хто затриманий за інакомислення і участь в протестах", — закликала Верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет в Резолюції, зверненої до країни.

Їй же запропоновано зайнятися відстеженням ситуації, що склалася в країні ситуації в країні. У документі держави-члени ООН звертаються до Бачелет "вести ретельний моніторинг стану в області прав людини" в країні в контексті президентських виборів, що відбулися. До кінця року вона повинна підготувати "усну проміжну доповідь" на цю тему, "за якою послідує інтерактивний діалог". Також від Бачелет очікують доповідь для обговорення на 46-й сесії Ради ООН, яка повинна відбутися в першій половині 2021 року.

Крім того, представники Ради ООН "закликають білоруську владу вступити в діалог з політичною опозицією, включаючи Координаційну раду і громадянське суспільство, щоб гарантувати повагу законодавства про права людини, в тому числі цивільні і політичні".

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Україна закриває кордон з Білоруссю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини