Головна Новини Світ Беларусь "Вагнерівці" втратили фінасування Кремля: стало відомо, хто їм дає гроші
commentss НОВИНИ Всі новини

"Вагнерівці" втратили фінасування Кремля: стало відомо, хто їм дає гроші

Кремль міг перестати фінансувати найманців" ПВК " Євгена Пригожина

13 серпня 2023, 22:55
Поділіться публікацією:

Влада Кремля, можливо, могла  припинити фінансувати ПВК "Вагнера" і зараз  найманцям може оплачувати їх послуги білоруська влада . Про це  зазначається в одному із  звітів британського оборонного  Міністерства, що був оприлюднений в мікроблогом Twitter.

 "Вагнерівці" втратили фінасування Кремля: стало відомо, хто їм дає гроші

У ПВК "Вагнер" проблеми з фінансуванням (фото з відкритих джерел)

Як інформують британські  розвідники, ПВК "Вагнер" тепер йде до процесу скорочень  і переформатувань, щоб меншими були їх витрати на заробітну плату.

Ще вони стверджують, що після невдалого маршу, керівника   "вагнерівців" Євгена Пригожина російська  влада, можливо почала заважати розвиватись його бізнесу.

"Є реалістична можливість того, що Кремль більше не фінансує групу. Якщо російська держава більше не платить "Вагнеру", то другим ймовірним платником є білоруська влада", — стверджується в  повідомленні.

Британські розвідники зазначають, що витрата на пригожинських найманців  була б "небажаним витоком скромних білоруських ресурсів"

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про нове завдання у Кремля є для "Вагнера"В Інституті вивчення війни (ISW) повідомили, що частину ПВК "Вагнера" виводять із Білорусі до РФ. На думку аналітиків, це може говорити про те, що низку домовленостей між президентом РФ Володимиром Путіним і керівником вагнерівців Євгеном Пригожиним після червневого бунту найманців було порушено. Тим часом Польща продовжує зміцнювати кордон із Білоруссю через загрозу ймовірних провокацій, у тому числі за участю вагнерівців. 

Політолог, викладач Київського національного університету (КНУ) імені Тараса Шевченка, експерт з міжнародної політики Петро Олещук думає, що вся історія з нібито походом вагнерівців з території Білорусі до Польщі – це була значною мірою інформаційна спецоперація проти держав НАТО.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини