Головна Новини Світ Беларусь Ядерну зброю включили у військову доктрину Білорусі: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Ядерну зброю включили у військову доктрину Білорусі: деталі

У 2023 році РФ оголосила про розміщення в Білорусі тактичної ядерної зброї

16 січня 2024, 23:47
Поділіться публікацією:

Міністр оборони Білорусі Віктор Хренін презентував проєкт оновленої військової доктрини, яка вперше передбачає можливість застосування ядерної зброї. Про це повідомило агентство Associated Press, передає портал "Коментарі".

Ядерну зброю включили у військову доктрину Білорусі: деталі

Білорусь внесла ядерну зброю у військову доктрину. Фото з відкритих джерел

Як пише видання, 16 січня Віктор Хренін за підсумками засідання Ради безпеки розповів про основні положення нового проєкту військової доктрини Білорусі.

Міністр оборони Білорусі повідомив, проєкт оновленої військової доктрини враховує ситуацію, що змінилася, але загалом "зберігає спадкоємність і основний посил про миролюбний характер білоруського народу".

При цьому Віктор Хрєнін заявив, що Білорусь "не розглядає жоден народ як свого ворога, незважаючи на дії їхніх урядів". За його словами, "це ключовий посил військової доктрини".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники складають списки "неблагонадійних" громадян України, які, проживаючи на тимчасово окупованих територіях, відмовляються від отримання російських документів. Окупанти прискорили процедуру роздачі російських паспортів у захоплених регіонах. Наявність паспорта РФ тепер є головною умовою проживання на тимчасово окупованих територіях. Загарбники ввели обов’язковий військовий облік для чоловіків. Тепер звернутися в окупаційні адміністрації можуть лише ті чоловіки, які зареєстровані у військкоматі.

"Коментарі" також писали, що заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор Збройних сил України Максим Жорін не виключає, що найближчим часом російські загарбники можуть розпочати новий наступ на півдні та сході України. При цьому офіцер не вважає навіть "космічним сценарієм" новий наступ росіян на Київ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://apnews.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини