Головна Новини Світ Беларусь З 2022 року Білорусь хоче відмовитися від положення про нейтралітет країни
commentss НОВИНИ Всі новини

З 2022 року Білорусь хоче відмовитися від положення про нейтралітет країни

З Конституції Білорусі хочуть вилучити положення про нейтралітет країни

11 серпня 2021, 15:43
Поділіться публікацією:

Конституційна комісія Білорусі запропонувала видалити з Основного закону положення про нейтралітет країни. Як передає видання "Коментарі", про це заявив голова комісії й голова Конституційного суду Білорусі Петро Міклашевич, пише "Європейська правда".

З 2022 року Білорусь хоче відмовитися від положення про нейтралітет країни

Олександр Лукашенко и Володимир Путін. Фото: bbc

Миілашевич пояснив, потрібно виходити з реальності, яка є, а вона наступна: Білорусь сьогодні є членом ОДКБ і фактично є членом військово-політичного блоку, отже, ніде не може бути прописано про нейтралітет Білорусі. Тому буде правильно, якщо Головний закон країни не буде суперечити реальному стану речей.

Чиновник додав, комісія рекомендуватиме, щоб у Конституції була закріплена репліка про те, що з території Білорусі не може виходити загроза іншим країнам. Що ж стосується захисту своєї території, то тут Мінськ має право попередити про використання колективної оборони.

Білоруси вирішать, чи варто підтримувати такі правки в Конституції у перших місяцях 2022 року на загальнонаціональному референдумі.

З того проєкту конституційних нововведень уже випливає, що немає анонсованих раніше змін про те, що президент втратить частину своїх повноважень, перерозподіливши їх між урядом і парламентом. Немає також у новому проєкті й посади, яку міг би зайняти Лукашенко після того, як перестане займати пост президента країни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в МЗС України заявили, що ставка Олександра Лукашенка на Володимира Путіна виявилася програшною й Україну на коліна ніхто не поставить, Путін цей двобій давно програв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

я

11 серпня 2021, 21:17

фашизм ширится по планете


Новини