Головна Новини Світ Беларусь За участь у протестах білоруси можуть позбутися громадянства
commentss НОВИНИ Всі новини

За участь у протестах білоруси можуть позбутися громадянства

Відповідний наказ підписав президент Білорусі Олександр Лукашенко

5 серпня 2021, 19:20
Поділіться публікацією:

Білорусь, що нещодавно закрила кордони з Україною, вирішила оновити перелік тих, кого вона вважає своїми громадянами. Мова йде про наказ №302, який було підписано президентом Білорусі 5 серпня. Документ передбачає, що за участь в протестах проти влади зможуть позбавляти громадянства білорусів, що отримали паспорти держави шляхом натуралізації. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на видання "Белта".

За участь у протестах білоруси можуть позбутися громадянства

Громадянство Білорусії, фото з відкритих джерел

Відповідно до наказу буде оновлено порядок подання на підписання президенту матеріалів стосовно осіб, громадянство яких слід скасувати. Також документ затверджує нову процедуру припинення розгляду заяв від осіб, що прагнуть отримати громадянство держави.
Тобто за "екстремістську діяльність" або заподіяну шкоду інтересам держави позбавити громадянства Білорусі можуть тих осіб, що набули його. Осіб, що подали заяви про отримання білоруського громадянства, перевірятимуть чи не вчиняли вони екстремістську діяльність й чи не спричинили шкоду Білорусі своїми діями.

Зазначимо, що відповідно до наказу, корінні білоруси, що народилися й виросли у межах країни, не підпадають під дію змін до закону про громадянство Республіки Білорусь.

Крім того, наказ регулює процедури відновлення громадянства та розширює перелік тих, хто може отримати громадянство Білорусі в спрощеному порядку за певних умов.

Як повідомляв портал "Коментарі", МЗС України відреагувало на можливе закриття кордону з Білоруссю. Також портал "Коментарі" писав, що Лукашенко відкрив новий маршрут нелегальної міграції. Тепер вихідці з Іраку летять у Білорусь, а потім їх доставляють автобусами на кордон із Литвою. З початку року кількість затриманих нелегалів у Литві перевищила 3 тисячі осіб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини