Головна Новини Світ Беларусь "Жыве Беларусь": Лукашенко хоче прирівняти гасло до нацистської символіки
commentss НОВИНИ Всі новини

"Жыве Беларусь": Лукашенко хоче прирівняти гасло до нацистської символіки

Таке рішення прийняли у Міністерстві внутрішніх справ Білорусії

22 червня 2021, 13:34
Поділіться публікацією:

 "Жыве Беларусь": Лукашенко хоче прирівняти гасло до нацистської символіки

Гасло стало символом революції в країні (фото з відкритих джерел)

Відповідний документ з переліком такої символіки був надісланий Міністерством внутрішніх справ до Комітету державної безпеки. Про це повідомляє  DW.

У повідомленні йдеться, що  у Міністерстві внутрішніх справ хочуть віднести до такого списку й гасло "Жыве Беларусь", що стало символом протестів проти режиму Лукашенка у 2020 році.

 Стало відомо, що такий проєкт вже зареєстрований для погодження у Комітеті державної безпеки Білорусії.

"Міністерство внутрішніх справ бачить в цьому гаслі привітання та "бойовий заклик", який  використовувався в роки Другої світової війни рядом колабораціоністських організацій", — йдеться в заяві.

Раніше видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що ЄС введе додаткові санкції проти режиму Лукашенка. Міністри закордонних справ Європейського Союзу збираються посилити санкції проти режиму президента Білорусі Олександра Лукашенка. Таким чином у ЄС хочуть покарати владу за репресії, порушення прав людини та затримання опозиційного журналіста Романа Протасевича.

Четвертий раунд санкцій має зачепити важливі сектори економіки Білорусі, включаючи банківську справу, нафтову, тютюнову та калійну промисловості. Також заборони стосуватимуться не лише осіб, причетних до репресій, але й організацій. 

Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонної політики та безпеки Жозеп Борель заявив, що в ЄС підготують та затвердять нові санкції, які представляють більш широкий пакет. Понад 80 приватних осіб та організацій підпадуть під заборону в’їзду до ЄС і замороження активів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини