Чому Канада не хоче відкривати кордони для туристів

Канадські бізнесмени обурені карантинними обмеженнями своєї влади

Уряд Канади продовжив заборону на в'їзд та виїзд із країни до 21 липня. Про це повідомляє агенція Reuters.

Журналісти інформують, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що кордон буде залишатися закритим до тих пір, поки 75% канадців не отримають першу з двох доз вакцини від коронавірусу, а 20% - обидві вакцини.

Хоча Трюдо сказав, що Канада в основному досягла першої мети, офіційні дані, опубліковані після його виступу, показали, що 73,4% отримали першу дозу й тільки 14,7% населення пройшли обидва щеплення.

"Навіть повністю вакцинована людина може передати COVID-19 тому, хто не вакцинований", - додав Трюдо.

Такими обмеженнями незадоволені місцеві підприємці, адже статистичне управління Канади заявило, що загальний обсяг експорту послуг у 2020 році в порівнянні з 2019 роком впав на 17,7%, а імпорт послуг впав на 24,0%, частково через прикордонні обмеження. Особливо сильно постраждали туристичні та транспортні послуги.

Нагадаємо, нещодавно уряд Російської Федерації вирішив посилити карантин у країні у зв'язку зі збільшенням кількості нових випадків захворювань на коронавірус. Всі деталі в нашому матеріалі.

Водночас країни Євросоюзу навпаки починають знімати коронавірусні обмеження. Так, уряд Данії вирішив послабити обмежувальні заходи, впроваджені для боротьби з поширенням коронавірусу. З 14 червня скасовується обов'язкове носіння масок, за винятком громадського транспорту. З вересня планується скасувати й це правило.

Окрім цього уряд Іспанії з 26 червня повністю скасовує масковий режим, запроваджений ще на початку пандемії коронавірусу.