Головна Новини Світ ЄС Яка країна ЄС першою скасовує масковий режим
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка країна ЄС першою скасовує масковий режим

Обов'язкове носіння масок у громадських місцях планують скасувати до кінця червня

18 червня 2021, 15:41
Поділіться публікацією:

Уряд Іспанії з 26 червня скасовує масковий режим, упроваджений на початку пандемії коронавірусу. Про це повідомляє El Pais.

Яка країна ЄС першою скасовує масковий режим

Карантин в Іспанії - фото з відкритих джерел

Прем'єр-міністр країни Педро Санчес заявив, що дані заходи затвердять на позачерговому засіданні ради міністрів, яке відбудеться 24 червня.

"Це останні вихідні, коли ми будемо зобов'язані надівати маски в публічних місцях. Найближчим часом наші обличчя і наші вулиці повернуться до свого колишнього вигляду", — додав іспанський чиновник.

Додамо, що Іспанія ввела масковий режим ще у травні 2020 року. Спочатку він поширювався лише на поїздки в громадському транспорті, але вже за декілька тижнів наявність масок також стала необхідною на вулицях для всіх жителів старше 6 років. 

Станом на сьогодні в Іспанії зареєстровано понад 3,74 млн випадків зараження коронавірусом і більше ніж 80 тисяч смертей від захворювання.

Нагадаємо, нещодавно уряд Російської Федерації вирішив посилити карантин у країні у зв'язку зі збільшенням кількості нових випадків захворювань на коронавірус. Всі деталі в нашому матеріалі.

Водночас країни Євросоюзу навпаки починають знімати коронавірусні обмеження. Так, 11 червня Німеччина дозволила в'їзд для всіх бажаючих. Однак при цьому рівень захворюваності в країні, з якої прибуває турист, повинен відповідати певним показникам. Деталі шукайте в нашому матеріалі.

Також уряд Данії вирішив послабити обмежувальні заходи, впроваджені для боротьби з поширенням коронавірусу. З 14 червня скасовується обов'язкове носіння масок, за винятком громадського транспорту. З вересня планується скасувати й це правило.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини