Головна Новини Світ Канада Канада може передати Україні тисячі надпотужних ракет CRV7, але є одна проблема
commentss НОВИНИ Всі новини

Канада може передати Україні тисячі надпотужних ракет CRV7, але є одна проблема

Канада має понад 80 тисяч цих ракет, але далеко не всі вони оснащені боєголовками

3 лютого 2024, 09:54 comments1770
Поділіться публікацією:

Канада може ухвалити рішення про передачу Україні ракет класу "повітря-земля" CRV7, які раніше планувалося утилізувати. Як повідомляє телеканал CBC, на балансі Міноборони Канади знаходяться 83,3 тисяч ракет CRV7 1980-х років виробництва, які були зняті з озброєння на початку 2000-х років. Із закликом передати Україні ці ракети виступив лідер опозиції П'єр Пуальєвр, зазначивши, що краще віддати їх Києву, аніж витрачати кошти на їхню утилізацію.

Канада може передати Україні тисячі надпотужних ракет CRV7, але є одна проблема

Канада розглядає можливість передачі Україні ракет CRV7

"Замість того, щоб змушувати канадців платити мільйони доларів за виведення цієї зброї з експлуатації, зброя має бути передана Україні, яка зможе використовувати її для захисту суверенітету", — заявив П'єр Пуальєвр.

За даними CBC, Міністерство національної оборони Канади визнало, що розглядає ці ракети як частину можливого майбутнього пакету військових постачань.

Водночас, один із представників міністерства оборони вказав на те, що хоча Канада має десятки тисяч таких ракет та їхніх двигунів, не всі вони оснащені боєголовками.

"Перш ніж відправити обладнання в Україну, ми тісно координуємо свої дії з Україною, щоб переконатися, що будь-яка пожертва відповідатиме її військовим потребам, та вивчаємо операційну ефективність обладнання", — сказав представник міністра оборони Деніел Мінден.

Він, зокрема, зазначив, що проводяться випробування, щоб переконатися, що ракети "ефективні в експлуатації та безпечні для транспортування в Україну".

Повідомляється, що до 8000 ракет все ще мають боєголовки в хорошому стані і можуть бути негайно передані в дар Україні, а решта може бути використана на запчастини.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому лютий критично важливий місяць для України: які очікування від рішень союзників.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини