Головна Новини Світ Канада Канада надасть Україні партію ракет: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Канада надасть Україні партію ракет: подробиці

Україна безкоштовно отримає від Канади 43 протиповітряні ракети AIM-9

26 травня 2023, 17:05 comments2163
Поділіться публікацією:

Канада передасть Україні 43 ракети класу "повітря-повітря" ближнього радіусу дії AIM-9. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони Канади.

Канада надасть Україні партію ракет: подробиці

Ракети AIM-9. Фото: з відкритих джерел

Міністр оборони Канади Аніта Ананд за підсумками чергової зустрічі у форматі "Рамштайн" оголосила, що країна безкоштовно передасть українській армії ракети AIM-9 із запасів ЗС Канади. За її словами, ракети допоможуть українським захисникам ефективніше захистити своє небо перед загрозами, що продовжуються, з боку країни-агресора.

AIM-9 знаходяться на озброєнні у США, Великій Британії, Франції, Німеччині, Австралії та інших країнах світу.

Канада розширює свою присутність у Польщі в рамках операції UNIFIER. П'ять додаткових медичних інструкторів армії Канади (CAF) будуть направлені до Польщі, щоб приєднатися до семи членів CAF, які вже задіяні у програмі підвищення кваліфікації медичних навичок для особового складу ЗСУ. Розширення медичної тренувальної місії подвоїть кількість потенційних українських випускників.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як війна змінює вектор – чому Україна вже має далекобійну зброю.

Також видання "Коментарі" повідомляло – забезпечення України винищувачами F-16 – пріоритет для США, а реалізація розпочнеться найближчими місяцями, заявив представник Держдепу Меттью Міллер. При цьому він уточнив, що США прояснили українцям, що не заохочують атаки за межами українських кордонів. Водночас, запевняє Міллер, Україна має право вирішувати, як вона хоче проводити військові операції, адже війну розпочала Росія, яка є агресором. У свою чергу, міністр ВПС США Френк Кендалл зазначає, що пройде щонайменше кілька місяців, перш ніж Україна отримає можливість задіяти F-16 у війні проти Росії. Що можна сказати про поведінку Заходу останнім часом у ракурсі російсько-української війни? Які очікування на найближче майбутнє? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини