Головна Новини Світ Канада Канада припиняє авіасполучення з Великобританією через мутації коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Канада припиняє авіасполучення з Великобританією через мутації коронавірусу

Канада слідом за країнами Європи ввела заборону на авіасполучення з Лондоном

21 грудня 2020, 09:35
Поділіться публікацією:

Нова мутація коронавірусу, яку виявили у Великобританії негативно відбилася на авіасполученні з цією країною. Уряд Канади, слідом за іншими державами, заборонило приймати рейси зі Сполученого Королівства. Втім, заборона має тимчасовий характер і триватиме всього три доби.

Канада припиняє авіасполучення з Великобританією через мутації коронавірусу

"Сьогодні вдень я провів зустріч з групою реагування на інциденти. Ми зосередилися на новому варіанті COVID-19, виявленому в Великобританії, і вирішили ввести нові прикордонні обмеження, щоб ви — і люди по всій країні — були в безпеці", — написав у твіттері прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Також чиновник додав, що такі 72 години Канада не стане приймати рейси з Великобританії, а вже прибули пасажири пройдуть процедуру повторного огляду.

Відзначимо, що з неділі ряд країн стали вводити заборону на рейси з Великобританії на тлі новини про новий штам коронавірусу в Лондоні.

Транспортне сполучення перервали такі країни як Франція, Бельгія, Нідерланди. А ось італійцям, які застрягли в Англії, влада дозволила повернутися додому. Португалія теж дозволила своїм громадянам повернутися.

Як повідомляв портал "Коментарі", коли вірус реплікується, тобто створює копії самого себе, в нових копіях можуть відбуватися незначні зміни, які називають мутаціями. Так відбувається і в разі з коронавірусом. Про це йдеться в повідомленні Центру громадського здоров'я МОЗ України.

За даними фахівців ЦГЗ, швидкість мутації вірусу SARS-CoV-2, який викликає COVID-19 менше, ніж в інших вірусів, таких як ВІЛ або вірус грипу. Пояснюється, що це частіше пов'язано з тим, що у SARS-CoV-2 є внутрішній механізм виправлення помилок при створенні нових копій. Періодично мутації призводять до появи нового варіанту вірусу — він краще пристосований до навколишніх умов в порівнянні з вихідним, тому цей варіант стає домінантним. У ЦГЗ кажуть, що такий природний процес відбору "успішних" варіантів відбувається у всіх вірусів і називається їх еволюцією.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини