Головна Новини Світ Канада Канада теж готова передати танки Україні: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Канада теж готова передати танки Україні: подробиці

Поки що влада канади обговорює точну кількість танків, які поставлять Україні, але їх буде не менше 10

26 січня 2023, 07:50
Поділіться публікацією:

Збройні сили Канади розглядають можливість відправити Україні танки Leopard, проте поки що аналізують, яку точну кількість танків зможуть передати. Як передає видання "Коментарі", про це повідомляє канадське видання Ottawa Citizen, посилаючись на свої джерела до Міноборони та промисловості.

Канада теж готова передати танки Україні: подробиці

Танки Leopard 2. Фото: з відкритих джерел

Інсайдери у військовому відомстві повідомили, що Королівські військово-повітряні сили Канади можуть, у разі потреби, використовувати свої транспортні літаки С-17 для перевезення танків до Польщі, а звідти їх зможуть доставити в Україну.

Видання пише, що Збройні сили Канади мають на озброєнні 112 танків Leopard 2. Деякі з них призначені для тренувань, інші є броньованими ремонтно-евакуаційними машинами.

Військові інсайдери розповіли, що Канада сподівається надати Україні щонайменше 10 танків Leopard 2 чи навіть більше.

При цьому прем'єр-міністр Джастін Трюдо в середу не зміг підтвердити передачу танків Україні, однак припустив, що це може статися найближчим часом.                                                                              

"Як ви добре знаєте, Канада завжди намагається зробити все можливе, щоб допомогти Україні. Ми сподіваємося, що в найближчі кілька днів у нас буде чимось поділитися", – сказав він журналістам.

Наразі європейські союзники обговорюють спільну передачу Україні загалом 80 бойових танків Leopard 2, щоб сформувати два батальйони по 40 машин.

Читайте також на порталі "Коментарі" — танки Leopard 2 підуть в Україну: про що каже рішення Берліна – чи може змінитись ситуація на фронті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини