Головна Новини Світ Канада Канада відповіла на пропозицію Резнікова щодо розширення військової місії в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Канада відповіла на пропозицію Резнікова щодо розширення військової місії в Україні

У Міністерстві оборони Канади заявили, що не спрямовуватимуть додаткові військові сили в Україну. У державі вважають, що це може спровокувати російського президента Володимира Путіна

7 грудня 2021, 08:27 comments1534
Поділіться публікацією:

У Міністерстві оборони Канади ухвалили рішення не відправляти додатково військових інструкторів в Україну, оскільки такий крок може спровокувати Росію до ще більш агресивних дій щодо України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "The Globe and Mail".

Канада відповіла на пропозицію Резнікова щодо розширення військової місії в Україні

Канадські військові. Фото: АР

Начальник Штабу оборони країни Уейн Ейрі висловив думку, що надсилання додаткового військового контингенту країн НАТО в Україну може вплинути на Путіна як дратівливий чинник. Замість того, щоб уберегти Україну від нового витка агресії з боку РФ, такі дії спровокують Кремль до нової атаки на Україну.

Так, зваживши всі за і проти Канади ухвалили рішення відмовитися від ідеї відправки в Україну військових, щоб збільшити свою присутність у країні. Раніше видання анонсувало можливе відправлення в Україну канадських військових інструкторів як відповідь на посилення російської присутності біля кордонів України.

Ейрі додав, що відмова від розширення військової місії в Україні не означає, що Україна перестає бути для Канади як пріоритетна країна. Навпаки, Канада готова й надалі приділяти велику увагу навчанню військової майстерності українських військових. При цьому перше місце у врегулюванні ситуації на сході України має бути відведене дипломатам, а не військовим.

Глава Штабу оборони Канади наголосив, що до потенційного супротивника, яким є Росія, не можна ставитися несерйозно і прорахунків тут не повинно бути. До того ж потрібно винести правильні уроки з історії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Резніков хоче, щоб російські військові побачили в Україні прапори США, Канади та Великої Британії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини