Головна Новини Світ Канада Канада викликала російського посла "на килим": що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Канада викликала російського посла "на килим": що відомо

Глава МЗС Канади вже втретє цього року викликає російського посла Олега Степанова

29 листопада 2022, 08:45
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі викликає посла РФ для засудження поширення мови ненависті. Цей виклик "на килим" пов'язаний із публікацією посольством в Оттаві низки постів у соціальних мережах, спрямованих проти ЛГБТ-спільноти. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на CBC News.

Канада викликала російського посла "на килим": що відомо

Мелані Жолі. Фото: Getty Images

"Не дивно, що росіяни знову обрали пропаганду ненависті. Ми абсолютно не можемо миритися з цією риторикою… Це атака на канадські цінності ухвалення та терпимості", — цитує Жолі прес-служба її офісу.

Варто зазначити, що глава МЗС Канади вже втретє цього року викликає російського посла Олега Степанова.

Минулого тижня в РФ ухвалили закон, який розширює заборону "пропаганди ЛГБТ". Міністр спорту Канади Паскаль Сент-Онж, яка сама є представницею ЛГБТ-спільноти, розкритикувала російське законодавство у Twitter, назвавши його "гомофобною пропагандою" та "посяганням на права людини".

Російське посольство відповіло різкою критикою, виклавши серію твітів, які звинувачують уряд Канади у втручанні у справи РФ, один із яких був адресований особисто Сент-Онж.

Так, посольство опублікувало фотографію покійної російської імператорської родини Романових з повідомленням: "Мадам, за всієї поваги до вашої думки, не могли б ви дослідити і пояснити, як ви опинилися в цьому світі?"

Російське посольство також опублікувало фотографію перекресленого прапора ЛГБТ та підписом: "Уся справа в сім'ї. Сім'я – це чоловік, жінка та діти".

Читайте також на порталі "Коментарі" – в Інституті вивчення війни також анонсують нову хвилю ракетних ударів по Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини