Головна Новини Світ Канада Канада заборонила експорт оборонних товарів до Туреччини через конфлікт
commentss НОВИНИ Всі новини

Канада заборонила експорт оборонних товарів до Туреччини через конфлікт

Перші кроки в цьому напрямку Канада зробила минулої осені

13 квітня 2021, 01:25
Поділіться публікацією:

Як вважає прем'єр-міністр Канади Джастіна Трюдо, країна припиняє експорт оборонних товарів до Туреччини через конфлікт в Нагірному Карабасі.

Канада заборонила експорт оборонних товарів до Туреччини через конфлікт

Канада (фото з відкритих джерел)

Міністр закордонних справ Марк Гарно оголосив у понеділок, що Канада більше не буде продавати товари і технології військового призначення своєму союзнику по Організації Північноатлантичного договору. Рішення було прийнято після розгляду тверджень про те, що військова технологія канадського виробництва використовувалася Азербайджаном в конфлікті між Наргорним Карабахом і Вірменією.

"Після того як були виявлені достовірні докази того, що канадські технології, що експортуються до Туреччини, використовувалися в Нагірному Карабасі, сьогодні я оголошую про скасування дозволів, дія яких була призупинена восени 2020 року", — сказав Гарно в заяві.

Перші кроки в цьому напрямку Канада зробила минулої осені. Уряд Трюдо тимчасово призупинило експорт до Туреччини в жовтні. Гарно додав, що він говорив зі своїм турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу про створення механізму для обговорення майбутньої співпраці в сфері оборони між двома країнами.

Нагадаємо, маючи  власні потужності, зокрема, підприємства військово-промислового комплексу, такі як Державний концерн "Укроборонпром", Україна так і не налагодила достатньою мірою виробництво власних боєприпасів, військової техніки. Чому багато закуповуємо за кордоном, тоді як власні заводи простоюють? Що потрібно зробити, щоб виправити ситуацію? Політолог, конфліктолог Богдан Петренко вважає, що проблема будь-якої сфери управління в Україні — в тому числі й військово- промислового комплексу — відсутність стратегічного мислення.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини