Головна Новини Світ Канада Ще одна країна дала свою згоду на використання своєї зброї на території РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна дала свою згоду на використання своєї зброї на території РФ

Канада не проти, якщо ЗСУ використовуватимуть надану канадську зброю на території РФ

16 серпня 2024, 10:25
Поділіться публікацією:

Україна може вільно використати передані Канадою технічні бойові засоби на території Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "CBC News".

Ще одна країна дала свою згоду на використання своєї зброї на території РФ

Танк

У Міністерстві національної оборони Канади зазначили, що країна передала Україні вісім танків Leopard 2A4, кілька десятків броньованих машин бойової підтримки та сотні броньованих патрульних машин, а також кілька гаубиць М-777.

"Українці найкраще знають, як захищати свою батьківщину, і ми прагнемо підтримувати їхню спроможність", — заявила представник Міністерства оборони Канади Андре-Анн Пулен.

Вона додала, що Канада не має жодних географічних обмежень щодо використання військового обладнання, яке ми передаємо Україні.

Як стверджують у виданні, кадри, зняті телеканалом CNN на українському кордоні у четвер, показали, як патрульний автомобіль Senator канадського виробництва перетинає кордон із Росією.

Втім, невідомо, чи канадське озброєння було в руках українських бригад, коли ті розпочали операцію з прориву в Курську область.

Пулен наголосила, що канадська допомога завжди відповідає вимогам Договору про торгівлю зброєю — міжнародної угоди, покликаної зменшити незаконне постачання зброї та порушення прав людини.

Читайте також на порталі "Коментарі" — "прорив" у Курській області триває вже понад тиждень. Площа бойових дій продовжує розширюватись. За офіційною інформацією, озвученою головкомом ЗСУ Олександром Сирським, майже тисяча квадратних кілометрів території РФ перебуває під контролем України. При цьому аналітики Інституту вивчення війни зазначають, що ЗСУ просуваються далі, незважаючи на недавні заяви росіян про так звану "стабілізацію" лінії фронту. Зокрема, на думку ISW, з'явилася нова точка проникнення до західної частини російського регіону. Які висновки з того, що відомо, можна зробити за тиждень цієї операції? Як довго ЗСУ зможуть утримувати зайняту територію? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини