Головна Новини Світ Канада У Канаді оголосили день пам'яті жертвам авіакатастроф: українці причетні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Канаді оголосили день пам'яті жертвам авіакатастроф: українці причетні

Авіакатастрофа в Ірані стала приводом вшанувати пам'ять для громадян Канади

24 грудня 2020, 15:19
Поділіться публікацією:

Влада Канади вирішили увічнити пам'ять усіх загиблих в результаті авіакатастроф і заявили загальнонаціональний день вшанування. Його призначили на 8 січня — в річницю трагічної події в пасажирських авіаперевезеннях. В цей день над Іраном збили український літак. Тоді загинули 176 осіб — пасажири і члени екіпажу.

У Канаді оголосили день пам'яті жертвам авіакатастроф: українці причетні

Рятувальники розслідують авіакатастрофу в Ірані

Про нову законодавчу дату пам'яті оголосив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

"Ця національна трагедія є однією з найстрашніших втрат канадських життів в історії цивільної авіації, і як країна, майже через рік, ми продовжуємо пам'ятати тих, хто загинув, і солідарні з людьми, яких вони любили", — заявив він.

Канадський лідер підкреслив, що його країна буде продовжувати домагатися достовірного пояснення з боку Ірану щодо причин авіакатастрофи.

Як повідомляв портал "Коментарі", Організація цивільної авіації Ірану представила остаточний технічний звіт про катастрофу літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" рейсу PS752, який був збитий після вильоту з Тегерана 8 січня.

Крім цього, нагадаємо, що раніше  заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін розповів, що уряд Ірану планувало закласти в бюджеті на 2021 рік € 200 млн для компенсації рідним загиблих в авіакатастрофі літака "Міжнародних авіаліній України". За його словами, Іран повинен був в наступному році при затвердженні бюджету залежить компенсацію сім'ям і рідним загиблих в розмірі 200 євро млн. "Передбачалося, що 200 євро млн виділять саме з фонду національного розвитку", — йдеться в повідомленні. Компенсація спричинила дискусії в іранському суспільстві, вважає Єнин і додав, що українська сторона ще не починала переговори про суму компенсації. Як вважає заступник міністра закордонних справ України, сума грошової компенсації залежить від обставин сталася авіакатастрофи. Іран збив літак української авіакомпанії 8 січня 2020 року двома ракетами класу "земля-повітря". В результаті загинули 176 осіб.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини