Головна Новини Світ Канада У Канаді визнали, що в іранських дронах-камікадзе були їх компоненти
commentss НОВИНИ Всі новини

У Канаді визнали, що в іранських дронах-камікадзе були їх компоненти

Компанія Tallysman підтвердила, що в іранських безпілотних літальних апаратах використовувалися компоненти її виробництва

5 грудня 2022, 21:05
Поділіться публікацією:

 Компанія Tallysman з Канади підтвердила, що в безпілотниках Ірану, які Росія використовувала для обстрілів України, були компоненти їх виробництва. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на The Globe and Mail.

У Канаді визнали, що в іранських дронах-камікадзе були їх компоненти

Іранські дрони shahed 136 (фото з відкритих джерел)

З самого початку про канадські компоненти в іранських дронах-камікадзе написали українські журналісти. Вони повідомляли, що в збитих уламках безпілотників Shahed-136 вдалося знайти елементи антен канадського виробництва.

Відтак, президент компанії Tallysman Жіль Пантер заявив, що його компанії болісно усвідомлювати, що деякі компоненти неправомірно використовуються у складних військових системах наведення.

 Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Україна офіційно визнала ліквідацію іранських інструкторів у Криму. Кілька тижнів тому ізраїльська преса повідомила, що ЗСУ знищили 10 іранських інструкторів. Тепер Секретар РНБО Данилов підтвердив цю інформацію. 21 жовтня видання The Jerusalem Post опублікувало матеріал в якому стверджувалось про ліквідацію 10 іранських інструкторів, що навчали російських військових керувати дронами-камікадзе Shahed-136. Тоді ізраїльське видання не назвало українського чиновника, який надав цю інформацію. 24 листопада Глава служби безпеки України Олексій Данилов підтвердив інформацію про знищення іранських інструкторів, про те не сказав точну кількість. Секретар РНБО різко розкритикував іранців і наголосив, що нові помічники для РФ можуть також загинути в Україні. Іранські дрони Shahed-136 створювали значну небезпеку, коли Росія неочікувано почала їх використовувати проти України на початку жовтня. Наразі, більшість іранських безпілотників українська армія навчилась вдало збивати, а їх запаси в РФ вичерпуються.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини