Головна Новини Світ Канада У Канаді вперше діагностували астму, спричинену змінами клімату
commentss НОВИНИ Всі новини

У Канаді вперше діагностували астму, спричинену змінами клімату

Наразі у провінції фіксували рекордну спеку (49 градусів за Цельсієм), внаслідок якої загинули щонайменше 595 осіб

9 листопада 2021, 01:15
Поділіться публікацією:

У канадській провінції Британська Колумбія 70-річній пацієнтці діагностували "астму, спричинену змінами клімату". Це перший такий діагноз у світі. Про це повідомляють видання Times Colonist та Science Times. Наголошується, що такий діагноз поставив лікар Кайл Мерріт, який працює у відділенні невідкладної допомоги лікарні провінції. У червні до нього звернулася 70-річна пацієнтка зі скаргами на ускладнене диханням. Наразі в провінції фіксували рекордну спеку (49 градусів за Цельсієм), внаслідок якої загинули щонайменше 595 людей.

У Канаді вперше діагностували астму, спричинену змінами клімату

Канада (фото з відкритих джерел)

За словами Меррітта, від спеки найбільше постраждали люди, які вже мають проблеми зі здоров'ям і не мають багато грошей. Жінка, у якої діагностували астму через зміну клімату, мала цукровий діабет та серцеву недостатність. Вона жила у трейлері без кондиціонера. Через спеку її проблеми зі здоров'ям загострилися.

Нагадаємо, Україна стала однією з 40 країн, які взяли участь у Кліматичній конференції у Глазго. Крім участі, Україна взяла на себе серйозні зобов'язання, пообіцявши в найближчі десятиліття відмовитися від спалювання вугілля. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "Голос Америки" у Твіттері. Видання зазначає, що Україна взяла на себе дуже серйозне зобов'язання, враховуючи той факт, що держава є одним із лідерів зі спалювання вугілля у світі. Представники офіційної делегації заявляли, що Україна зможе виконати взяте на себе зобов'язання у 2035 році. Саме тоді Україна планує відмовитись від спалювання вугілля для виробництва електроенергії. Тут важливо наголосити на тому, що йдеться не про повну відмову від спалювання вугілля, а, наприклад, про відмову для використання цього енергоносія для опалення.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини