Головна Новини Світ Канада У Канаді зареєстрували найбільшу хвилю-вбивцю: науковці розповіли, чому вони з'являються
commentss НОВИНИ Всі новини

У Канаді зареєстрували найбільшу хвилю-вбивцю: науковці розповіли, чому вони з'являються

В Канаді у 2020 році була зафіксована найвища хвиля

18 лютого 2022, 00:30
Поділіться публікацією:

Як свідчать дослідження науковців Канади, саме тут в 2020 році було зафіксовано найвищу хвилю-вбивцю. Висота вбивчої хвилі досягла 17,6 метра. Про це інформує NBCN.

У Канаді зареєстрували найбільшу хвилю-вбивцю: науковці розповіли, чому вони з'являються

Фахівці розповіли про причини їх виникнення (фото з відкритих джерел)

Про цунамі говорять, що це жахливе морське явище, але, цунамі, на відміну від такої хвилі-вбивці можна прогнозувати.

Досить довго хвилю — вбивцю вважали міфом, до якого причетні моряки. Допоки в 1995 році  не було доведено її існування. Саме в той час висота морської стихії складала 25,6 метра при висоті  12-метрових хвиль, які її оточували.

 Ще одну гігантську вбивчу хвилю науковці зафіксували неподалік узбережжя Вклуелету на канадській території.

 За словами науковця Йоханнеса  Геммріха, гігантська хвиля Вклуелета є, мабуть,  найбільшою  екстремальною стихією-вбивцею, які  реєструвались. Адже спостерігали  лише  дві — три хвилі-вбивці на території відкритого моря. Але ніколи  не виявляли такої гігантської величини. Ймовірність їх появи припадає один раз на 1300 років.

Науковці ще не дослідили, як з’являються гігантські вбивчі хвилі. Вони висловлюють версію, що це стається під час сильних вітрів чи шторму, коли безліч малих хвиль зливається, як одна велетенська стіна.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Канаді помітили рідкісне природне явищеНа озері Манітоба, яке знаходиться в однойменній канадській провінції, зафіксували рідкісний природний феномен. Замість рівного шару льоду поверхня води виявилася вкрита крижаними кулями. Фахівці кажуть, що для того, щоб утворився такий феномен, потрібні кілька умов: близька до замерзання відкрита вода; швидке охолодження повітря; певна швидкість вітру. Вчений пояснив, що явище відбувається через те, що переохолоджена вода переміщається і перекочується вітром, коли починає тверднути. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини