Головна Новини Світ Канада Україна отримає великий літак: раніше він належав Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримає великий літак: раніше він належав Росії

Канада на початку вторгнення конфіскувала у Росії літак Ан-124. Тепер прем'єр-міністр Канади оголосив, що він буде переданий Україні.

12 червня 2023, 14:30 comments1727
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російський літак Ан-124 "Руслан" був конфіскований Канадою на початку повномасштабного вторгнення. Уряд Канади змінив законодавство та конфіскував російський літак, який згодом передадуть Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Інтерфакс".

Україна отримає великий літак: раніше він належав Росії

Російський літак Ан-124 "Руслан". Фото з відкритих джерел

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив про нову фінансову допомогу для України у розміри 500 млн доларів. Таким чином загальна військова допомога Канади для України зросла до 8 млрд доларів, з яких один було видано на оборонну сферу.

Серед заяв, Трюдо згадав про санкції, які були застосовані до російського літака, що у березні минулого року приземлився у Канаді. Служби його затримали, а тепер збираються передати Україні.

"Через законодавство, яке ми ухвалили, ми конфіскуємо цей літак, який був у власності Росії, і починаємо процес передання цього активу Україні, щоб він більше ніколи не використовувався Росією на підтримку війни", — сказав прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Літак знаходився у аеропорту Торонто понад рік, і російська компанія повинна була сплачувати за його стоянку у Канаді близько тисячі доларів щодня, однак невідомо, чи проводились авіакомпанією фінансові операції за утримання Ан-124.

Ан-124 "Руслан" — це вантажний літак, який виготовили на українському підприємстві АНТК імені Олега Антонова. До появи Ан-225 "Мрія" він був найбільшим вантажним літаком.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що погоня винищувачів закінчилася катастрофою: загинуло четверо людей.

Також "Коментарі" писали, що четверо дітей змогли вижити в лісах Амазонки після авіакатастрофи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини