Головна Новини Світ Канада ВІДЕОФАКТ: Канадські дослідники зловили величезну білу акулу
commentss НОВИНИ Всі новини

ВІДЕОФАКТ: Канадські дослідники зловили величезну білу акулу

Дослідники відстежуватимуть діяльність акули

6 жовтня 2020, 01:50 comments1103
Поділіться публікацією:

Дослідники, що працюють у водах канадської провінції Нова Шотландія, виявили величезну білу акулу, яка важить близько 1600 кг і більше 5 метрів в довжину. Про це пише CNN.

ВІДЕОФАКТ: Канадські дослідники зловили величезну білу акулу

Вчені з неурядової організації OCEARCH, яка займається маркуванням і відбором проб білих акул, назвали самку акули королевою океану й говорять, що вони назвали її Нукумі.

"Ми назвали її Нукумі, в честь легендарної мудрої старої бабусі індіанського народу мікмак ", - повідомили на офіційній сторінці OCEARCH в Facebook.

Нукумі - найбыльша з восьми великих білих акул, відібраних дослідниками під час нинішньої експедиції, яка триває вже 27 днів. OCEARCH також опублікувала відео, на якому Нукумі лежить на спеціальній підводній платформі, вбудованій в борт дослідницького судна.

OCEARCH - це організація зі збору океанічних даних, яка позначила і зібрала зразки від сотень акул, дельфінів, тюленів і інших тварин. Група використовує ці дані, щоб дізнатися про закономірності міграції та розкрити раніше невідомі деталі з життя акул.

У жовтні 2019 року OCEARCH зловила й позначила самця акули, якого вони назвали Залізним. До кінця грудня його трекер показав, що акула пройшла 1473 милі вниз по східному узбережжю США до Кі-Біскейн, недалеко від Маямі.

Попри їх страхітливу репутацію, в WWF заявляють, що акули є вразливим видом, і їх чисельність зменшується.

Нагадаємо, сімейний відпочинок молодої пари з Атланти біля островів Флорида-Кіс, перетворився на справжній екшен. Вагітній дівчині вдалося врятувати свого чоловіка з пащі акули.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини