Байден схвалив секретну ядерну стратегію проти трьох країн: у Китаї різко відреагували

Джо Байден таємно наказав готуватись до ядерного конфлікту з Китаєм, Росією та КНДР.

Як повідомляє видання The New York Times, президент США Джо Байден у березні затвердив секретний документ у якому наказано збройним силам США підготуватися до можливих скоординованих ядерних зіткнень з Китаєм, Росією і Північною Кореєю. На ці повідомлення відреагували у Китаї.

Нова стратегія, яка була прийнята Байденом, вказує на необхідність США мати можливість одночасно стримувати три країни: Китай, Росію та КНДР. В МЗС Китаю заявили про серйозне стурбування через такі повідомлення з США.

"Китай серйозно стурбований відповідними повідомленнями. Факти повністю довели, що США протягом останніх років постійно розкручують так звану "теорію ядерної загрози Китаю", яка існує лише для того, щоб знайти собі виправдання для ухилення від своїх зобов’язань щодо ядерного роззброєння, розширити свій ядерний арсенал і отримати повну стратегічну перевагу", - заявила речниця МЗС КНР Мао Нін.

Представниця Китаю зазначила, що Пекін має менший ядерний потенціал та проводить політику невикористання ядерної зброї першим, а лише як засіб самооборони та нацбезпеки, тому не планує брати участь у гонитві озброєнь з будь-якою країною.

"США є найбільшою у світі ядерною загрозою та творцем стратегічних ризиків. Китай закликає Сполучені Штати сумлінно виконувати ядерне роззброєння, скорочення свого ядерного арсеналу та припинити "обмін ядерною зброєю", розширення "ядерних альянсів" та інші негативні дії, які підривають глобальний і регіональний мир і стабільність", - підсумувала Нін.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Росі заговорили про "Годинник Судного дня" та пригрозили ядерною зброєю.

Також "Коментарі" писали про те, як Китай відреагував на ситуацію у Курській області, де Україна почала наступ на територію Росії.