Головна Новини Світ Китай Китай відреагував на ситуацію в Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай відреагував на ситуацію в Курській області

Китай закликав усі сторони конфлікту дотримуватись трьох принципів деескалації у війні в Україні.

12 серпня 2024, 08:25 comments9336
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністерство закордонних справ Китаю прокоментувало прорив кордону та захід українських військ у Курську область Росії. За заявою речника МЗС КНР, Китай закликає дотримуватись трьох принципів деескалації у війні.

Китай відреагував на ситуацію в Курській області

З'явилась реакція Китаю на бої в Курській області. Фото з відкритих джерел

Під час брифінгу представника МЗС Китаю закликали прокоментувати бої в Курській області, а також заяву Зеленського у якій президент України вказав, що Росія принесла війну в його країну, а тепер відчула наслідки цього. В МЗС КНР заявили, що помітили розвиток подій і позиція Китаю в українському питанні "послідовна та чітка".

"Китай закликає всі сторони дотримуватися трьох принципів деескалації ситуації, а саме заборони розширення поля бою, ескалації бойових дій і розпалювання вогню будь-якою стороною. Ми продовжуватимемо підтримувати комунікацію з міжнародною спільнотою, щоб відігравати конструктивну роль у політичному врегулюванні кризи", — заявили в МЗС КНР.

За день до офіційного повідомлення МЗС КНР закордонний рупор пропаганди Китаю видання Global Times назвало наступ ЗСУ на Курську область, як "загострення конфлікту, що руйнує надії на мирні переговори".

"США викрили свою лицемірну дволикість, заявляючи, що "стримують" використання американської зброї, з одного боку, а з іншого — потураючи Києву фінансовою та військовою підтримкою. Певною мірою, атака на російські об'єкти є результатом того, що США підливають масла у вогонь", — сказав професор Китайського університету закордонних справ Лі Хайдун.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Захід змінив думку щодо військової операції України у Курській області.

Також "Коментарі" писали про речницю МЗС РФ Марію Захарову, яка пригрозила Україні жорсткою відповіддю через бої в Курській області та атаки по території Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини