Головна Новини Світ Китай Частина Великої Китайської стіни обвалилася: названо причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Частина Великої Китайської стіни обвалилася: названо причину

На місці обвалу розпочалися ремонтні роботи

10 січня 2022, 09:37
Поділіться публікацією:

Цими вихідними у північно-західній провінції Цинхай у Китаї на глибині 10 кілометрів стався землетрус. Його магнітуда становила 6,9 балів, внаслідок чого було пошкоджено понад два метри найпопулярнішої пам'ятки культури країни – Великої Китайської стіни. Про це повідомляє видання Global Times, повідомляє портал "Коментарі".

Частина Великої Китайської стіни обвалилася: названо причину

Велика Китайська стіна. Фото з відкритих джерел

Землетрус у Китаї стався у провінції, проте його поштовхи відчули великі міста, дев'ятеро людей отримали травми. Під час огляду пам'яток культури місцева влада виявила, що за 114 кілометрів від епіцентру землетрусу два метри Великої Китайської стіни обвалилися. В даний час на Великій Китайській стіні ведуться ремонтно-відновлювальні роботи та встановлено первинний захист.

Місцеві чиновники заявили, що найближчий житловий район на поясі землетрусу знаходиться за 40 кілометрів від епіцентру і жителі цієї місцевості звикли боротися з поштовхами. 10 років тому тут стався землетрус, магнітудою 7,1 бала, внаслідок якого загинули 2698 людей, а 270 зникли безвісти. Тоді понад 90 відсотків місцевих будинків обрушилися

"Будинки жителів були модернізовані або відремонтовані раніше, щоб бути захищеними від землетрусу, тому це сприяло зменшенню жертв від землетрусу такого масштабу цього разу", — сказав Ші Юйчен, керівник Агентства землетрусу Ганьсу.

Нагадаємо, будівництво Великої Китайської стіни почалося ще у ІІІ столітті до н. е. і є найдовшою штучною спорудою у світі, яка простягається вздовж усього сучасного Китаю. Щорічно цю пам’ятку культури відвідує понад 40 мільйонів туристів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини